Recepten

Vietnamese loempia’s

Vietnamese loempia’s

Week de glasnoedels volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel het af met koud water en laat ze goed uitlekken. Snijd de glasnoedels (rijstvermicelli) in kleine stukjes van 2 cm. Maal de kipdijfilet fijn in een keukenmachine of hakmolen van de staafmixer. Kruid met zout en peper en bak gaar in een koekenpan met olijfolie. Voeg vervolgens de wortel, prei, taugé en rijstvermicelli…

Garnalenbitterballen

Garnalenbitterballen

Smelt de boter in een pan en voeg hier de bloem aan toe. Bak de bloem 5 minuten op laag vuur mee en zorg ervoor dat hij niet bruin kleurt. Schenk vervolgens de visbouillon en melk in de pan. Roer goed door met een garde tot een dikke ragout ontstaat. Laat de ragout een paar minuutjes zachtjes pruttelen. Knijp de…

Spaanse churros

Spaanse churros

Verwarm in een steelpan het water met daarin de suiker, boter en een snufje zout. Roer regelmatig door. Als de boter gesmolten is doe je de bloem erbij en roer dit door. Roer net zo lang door tot het deeg loslaat van de pan en een bal vormt. Haal de pan van het vuur en voeg een voor een de…

Pittige maiskoekjes

Pittige maiskoekjes

Pel en snipper de knoflook, snijd de bosui in ringen en pers het sap uit de limoen. Hak de selderij en de chilipeper fijn. Kluts het ei en meng de maïs met het zelfrijzend bakmeel. Voeg de bosui, de knoflook, de selderij en de chilipeper toe. Roer alles goed door elkaar tot er een plakkerige substantie ontstaat. Is het beslag…

Pita’s met knapperig gekruide tempeh en kerrie hummus

Pita’s met knapperig gekruide tempeh en kerrie hummus

Snijd de tempeh in smalle reepjes. Hak de koriander, de peterselie en snijd de winterpeen in flinterdunne reepjes en de spitskool heel fijn. Meng de Ras el Hanout kruidenmix met 2 eetlepels olijfolie en marineer de tempeh reepjes 15 minuten. Grill de pita broodjes in een grillpan of bereid in de oven. Meng de gesneden spitskool en de winterpeen met…

Gefrituurde rum ananas in kokoskruim met vanille ijs

Gefrituurde rum ananas in kokoskruim met vanille ijs

Maak de ananas schoon en snijd de helft in ringen. Snijd het middelste harde gedeelte van de ringen eruit met een ronde steker of een mes en leg de ringen in de rum. Snijd de andere helft van de ananas in kleine blokjes. Verwijder de zaadjes uit de rode peper, snijd in flinterdunne stukjes en hak de munt fijn. Meng…

Pappadums met zalm en wasabimayonaise

Pappadums met zalm en wasabimayonaise

Snijd de zalmfilet in blokjes van 1 cm en marineer met de sojasaus. Meng de mayonaise met de wasabipasta. Scheid het eigeel van het eiwit. Klop het eiwit los en meng met de bloem, 80 ml koud water en een snuf zout en bewaar. Verhit de frituurpan of een hoge pan met dikke bodem met Diamant tot 175 graden Celsius.…

Knapperige citroen kipdrumsticks

Knapperige citroen kipdrumsticks

Verwarm de frituurpan tot 180 graden. Dep de kipdrumsticks droog met een vel keukenpapier. Kluts het ei met de melk. Hak de basilicum fijn en rasp de schil van de citroen. Meng een snuf zeezout, de peper, de citroenrasp, de helft van de basilicum en de bloem door elkaar. Wentel de drumsticks eerst door het eiermengsel en daarna door de…

Knapperige loempia’s met Oosters gehakt

Knapperige loempia’s met Oosters gehakt

Ontdooi de loempia vellen en hak de shiitake paddenstoelen in kleine stukjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het gehakt met de stukjes shiitake 2 minuten op hoog vuur, totdat het gehakt half gaar is. Meng het gehakt met de sojasaus, de sesamolie en de chilipoeder. Meng er als laatste de geraspte wortel door. Vul de loempia…

Club sandwich met krokante kip en uienringen

Club sandwich met krokante kip en uienringen

Snijd de kipfilet, de tomaten en de avocado in plakken. Snijd de uien in ringen en klop het ei los. Rooster de sneetjes brood en bak de bacon krokant in een hete koekenpan. Meng de bloem met een flinke snuf zout. Paneer de uienringen in de bloem. Doe het paneermeel in een kom. Haal de plakken kip eerst door de…

Taco’s met gefrituurde avocado

Taco’s met gefrituurde avocado

Schil de avocado’s, verwijder de pit en snijd in gelijke parten. Schil de mango, verwijder de pit en snijd in stukken. Snijd de rode kool zeer fijn. Snijd de tomaten doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Snipper de ui en hak de rode peper in stukken. Snijd de bosui in ringen en hak de koriander fijn. Mix…

Gefrituurde donut balletjes

Gefrituurde donut balletjes

Smelt de boter. Meng de bloem, bakpoeder en het zout in een kleine kom. Hak de pistachenoten fijn. Mix in een ander kom de melk, de karnemelk en de suiker en voeg vervolgens de gesmolten boter toe. Meng met een spatel het bloemmengsel door het melkmengsel totdat een egaal deeg ontstaat. Verwarm voor de siroop het water met de suiker…

Frietjes met kaassaus

Frietjes met kaassaus

Spoel de aardappels schoon. Snijd de aardappels in grote grove stukken in de lengte. Hierna kun je ervoor kiezen om dunne of dikke frietjes te snijden. Spoel de frietjes nogmaals af en laat ze drogen op wat keukenpapier. Vul de frituurpan met Diamant en verwarm tot 140 °C. Zodra de friet wat droger is geworden (voor)frituur je ze ongeveer 4 á…

Kipnuggets, maar dan zelfgemaakt!

Kipnuggets, maar dan zelfgemaakt!

Dep de kipfilet droog met een stukje keukenrol en snijd hem vervolgens in blokjes van ongeveer 2 centimeter groot. Doe de uipoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder en een hoeveelheid peper en zout naar wens bij de bloem en schep dit even goed om. Stamp het bakje met cornflakes tot er een soort gruis ontstaat. Wentel een stukje kipfilet door de bloem, vervolgens…

Gefrituurde Samosa

Gefrituurde Samosa

Verhit een wok of koekenpan en fruit ui en knoflook, voeg de kleine blokjes aardappel toe en bak op hoog vuur, voeg het halve pepertje (zonder pitjes) en masala toe en laat even sudderen, tot aardappel bijna gaar is. Breng op smaak met snufje zout. Voeg tonijn en Mexicaanse kruidenmelange toe en schep goed om.Laat het mengsel wat afkoelen. Verdeel op…

Gefrituurde Gamba’s in bierbeslag

Gefrituurde Gamba’s in bierbeslag

Dep de garnalen droog en verwijder eventueel de zwarte ader aan de rugkant. Meng in een kom bloem, bakpoeder, zout en cayennepeper. Roer er 1 eetl olie en zoveel bier door, dat een crèmig beslag wordt verkregen. Laat het 30 minuten op een warme plaats staan. Voeg de geplette knoflook toe en bak tot de teen bruin wordt; verwijder hem…

De lekkerste eigengemaakte friet

De lekkerste eigengemaakte friet

Schil de aardappelen. Snij ze daarna in staafjes van ongeveer 1 bij 1 cm dik. Spoel ze af in water, even laten uitlekken en dep ze droog met een (schone) keukendoek. Verhit Diamant om in te frituren tot 175 graden in een frietpan. Frituur de frites in 8 minuten gaar, maar let op dat ze nog niet te bruin worden. Verhit Diamant…

Aardappel tornado’s

Aardappel tornado’s

Schil de aardappels en bewerk ze met de Twister snijder. Zorg ervoor dat er ruimte tussen iedere draai zit wanneer je de aardappel oprijgt. De aardappel bakt dan extra knapperig. Zo kun je iedere draai van het stokje afbreken als een chippie wanneer hij uit de frituur komt. Leg de Eygenheymers maximaal met twee tegelijk in de frituurpan. Zo liggen…

Zelfgemaakte kaasstengels

Zelfgemaakte kaasstengels

Gebruik steeds twee vellen filodeeg voor één kaasstengel. Leg deze twee vellen precies op elkaar zodat je 8 dikkere vellen krijgt. Bestrooi één zijde met een dunne streep rozemarijn. Verdeel naast de streep rozemarijn een theelepel geitenkaas over de gehele lengte. Strooi er eventueel wat chilipeper over als je iets meer bite wilt geven aan je kaasstengel. Rol het vel…

Gefrituurde Cheesecake

Gefrituurde Cheesecake

Schenk de Diamant in de frituurpan en verwarm deze op 175 graden. Snijd de cheesecake in kleine stukjes. Maak het pannenkoekenbeslag in een grote kom zoals aangegeven op het pak.  Mix het pannenkoekenbeslag totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn en alle klontjes eruit zijn. Dompel dan voorzichtig de stukjes cheesecake in het beslag. Laat vervolgens de stukjes cheesecake zakken in de…

Gefrituurde Kaneelstrips

Gefrituurde Kaneelstrips

Schenk de Diamant olie in de frituurpan en verwarm deze op 175 graden. Snijd de tortilla wraps in lange strips. Leg een bord klaar en stooi daar 2/3e deel suiker en 1/3e deel kaneelpoeder op. Meng het goed door elkaar. Frituur de wrap stirps 2-3 minuten en leg ze daarna snel in het suiker-kaneelmengsel. Druk zachtjes aan zodat de suiker en…

Gefrituurde banaan

Gefrituurde banaan

Schil de banaan en snijd de banaan in schijfjes. Maak het beslag door aan de pannenkoekenmix 1/2 kopje melk toe te voegen en roer goed. Besprenkel de  schijfjes  banaan met citroensap. Dompel de schijfjes een aantal keer onder in het beslag. Frituur de bananen een aantal minuten tot ze goudbruin zijn. Laat de schijfjes even uitlekken op wat keukenpapier. Serveer de gefrituurde…

Aardige gefrituurde aardbei

Aardige gefrituurde aardbei

Voeg aan de pannenkoekenmix melk toe en roer goed. Dompel de aardbeien in het beslag en verhit Diamant om in te frituren tot 175 graden in een frietpan. Frituur de aardbeien een paar minuten  tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en rol alle gefrituurde aardbeien in de poedersuiker. Serveer de gefrituurde aardbeien met een blaadje verse munt.

Basisrecept Appelbeignets

Basisrecept Appelbeignets

De beste appelbeignets bak je natuurlijk zelf! Verhit de olie in een frituurpan tot 175 graden. Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd ze in dikke plakken. Strooi er suiker en kaneel over. Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout, de eieren en het bier tot een glad beslag. Haal de appelplakken één voor…

Gefrituurde aardappel-kaasballetjes

Gefrituurde aardappel-kaasballetjes

Kook de aardappelen gaar en bereid met boter en melk een stevige puree. Splits het ei en meng de dooier met fijngeknipte peterselie door de puree. Roer het eiwit met 1 eetlepel water los. Kneed de aardappelpuree rondom de kaasblokjes en vorm dit tot balletjes. Wentel deze eerst door het eiwit en dan door de paneermeel. Verhit de Diamant om…

Basisrecept Oliebol

Basisrecept Oliebol

De allerbeste bollen bak je natuurlijk zelf! Laat de rozijnen en krenten een uurtje weken en haal ze door een zeef. Meng water en bier in beslagkom, doe de gist erbij en roer goed. Doe de bloem erbij en mix met een mixer (of garde) tot een glad beslag. Voeg de krenten, rozijnen, appel, kaneel, suiker, zout en citroensap toe…

Gefrituurde Pangasius

Gefrituurde Pangasius

Bestrooi de pangasius filet met wat peper en zout. Splits twee eieren in een kommetje en klop de eieren los. Zet vervolgens een bordje klaar met bloem en een met paneermeel. Wentel de pangasius filet door de bloem, daarna door het losgeklopt ei en tot slot door het paneermeel. Herhaal dit een aantal keer voor een lekker krokant korstje. Vul…

Gefrituurde appelschijven

Gefrituurde appelschijven

Begin met het splitsen van de eieren en klop de dooiers los in een kom met een garde. Meng de bloem samen met de losgeklopte dooiers, witte wijn, olijfolie en klop het tot een glad beslag. Schil de appel en haal het klokhuis eruit. Snijd de appels in ringen en besprenkel ze met een beetje citroensap. Als je het beslag even laat…

Oranje bitterballen

Oranje bitterballen

Smelt de boter en roer er de bloem door tot een roux. Voeg langzaam de bouillon er bij en laat het flink koken. Week de gelatine en knijp het water er uit en roer dit door de saus. Doe de citroensap en de kruiden er bij. Voeg het fijngesneden vlees er aan toe. Breng aan de kook en neem het…

Tempura

Tempura

Breng een grote pan met ruim water aan de kook. Kook de bloemkool in 10 min., de sperziebonen in 8 minuten en de broccoli in 4 minuten beetgaar. Spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken op keukenpapier. Splits de eieren en klop de eidooiers met een garde met 350 ml koud water in een kom luchtig. Spatel de maizena,…

Gefrituurde Kaneel Churros

Gefrituurde Kaneel Churros

Verhit in een steelpan 150 ml water met de suiker, de boter en een mespunt zout. Voeg, als de boter gesmolten is, in 1 keer de bloem erbij. Roer net zo lang tot het deeg loslaat van de pan en een bal vormt. Neem van het vuur en voeg 1 voor 1 de eieren toe en de kaneel. Roer tot…