Pepernoten_zondertekst

Gefrituurde pepernoten

Leg de pepernoten klaar op een schaaltje. Maak het pannenkoekenbeslag klaar en schenk het in een kommetje. Dompel de pepernoten een voor een in het pannenkoekenbeslag. Vul de frituurpan met Diamant en verwarm tot 180 ┬░C. Stop de pepernoten een voor een voorzichtig in de frituur. Frituur ze circa 2 minuten. Leg de gefrituurde pepernoten […]

Recepten

Oliebollen met stoofpeertjes vulling en witte chocolade

Variatie op traditionele oliebol landscape b
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Ingredi├źnten

INGREDIENTEN 10 personen
- 500 g bloem
- 150 ml oud bruin
- 350 ml warm water
- 10 g zout
- 25 g suiker
- 3 zakjes gist
- snuf kaneel
- 1 tl citroensap
- 2 stoofpeertjes (zelfgemaakt of uit een pot)
- 100 gram witte chocolade
- 50 g appelstukjes
- Diamant olie
- Poedersuiker om te bestrooien

Bereiden

Een bijzonder lekkere variatie op de klassieke oliebol.

Bereidingswijze

1. Laat de rozijnen en krenten een uurtje weken en haal ze door een zeef.
2. Meng water en bier in beslagkom, doe de gist erbij en roer goed.
3. Doe de bloem erbij en mix met een mixer (of garde) tot een glad beslag.
4. Snijd de stoofpeertjes in kleine stukjes, hak de helft van de chocolade in kleine stukjes en voeg samen met de appel, kaneel, suiker, zout en citroensap. Meng dit door het beslag.
5. Dek de kom af en laat 1 uur rijzen.
6. Laat de olie op 190 graden laten komen en knijp met een ijsschep de bollen.
7. Frituur de bollen 6-8 minuten (ongeveer 4 minuten per kant) en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
8. Smelt de andere helft van de chocolade au bain marie en versier hiermee de oliebollen.