Frietenchees_zondertekst

Frietjes met kaassaus

Spoel de aardappels schoon. Snijd de aardappels in grote grove stukken in de lengte. Hierna kun je ervoor kiezen om dunne of dikke frietjes te snijden. Spoel de fietjes nogmaals af en laat ze drogen op wat keukenpapier. Vul de frituurpan met Diamant en verwarm tot 180 °C. Zodra de friet wat droger is geworden frituur je […]

Recepten

Basisrecept Appelbeignets

appelbeignets b
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Ingrediënten

INGREDIENTEN 10 personen
- 3 stevige, zoetzure appels
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel kaneel
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- 250 ml bier
- Diamant olie
- poedersuiker

Bereiden

De beste appelbeignets bak je natuurlijk zelf!

Bereidingswijze

1. Verhit de olie in een frituurpan tot 175 graden.
2. Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd ze in dikke plakken. Strooi er suiker en kaneel over.
3. Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout, de eieren en het bier tot een glad beslag.
4. Haal de appelplakken één voor één door het beslag en frituur ze met drie of vier te gelijk in de hete olie in ca. 4 minuten goudbruin en gaar. Laat ze op een flinke laag keukenpapier uitlekken.