Bereidingstijd 30 minuten
Aantal 10 personen

Ingredienten

  • 3 stevige, zoetzure appels
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 250 ml bier
  • Diamant olie
  • poedersuiker

Bereiden

  • De beste appelbeignets bak je natuurlijk zelf!
  • Verhit de olie in een frituurpan tot 175 graden.
  • Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd ze in dikke plakken. Strooi er suiker en kaneel over.
  • Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout, de eieren en het bier tot een glad beslag.
  • Haal de appelplakken één voor één door het beslag en frituur ze met drie of vier te gelijk in de hete olie in ca. 4 minuten goudbruin en gaar. Laat ze op een flinke laag keukenpapier uitlekken.