Celebrations

Gefrituurde Celebrations

Prik de Celebrations op een stokje. Vries de stokjes vervolgens in. Dompel de bevroren Celebrations vervolgens in het pannenkoekenbeslag. Vul de frituurpan met Diamant en verwarm tot 180 °C. Plaats de stokjes voorzichtig in de frituur. Frituur ze in circa 4 minuten goudbruin. Leg de stokjes op wat keukenpapier zodat de rest van de Diamant geabsorbeerd […]

Recepten

Basisrecept Oliebol

Oliebollen traditioneel b
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Ingrediënten

INGREDIENTEN 10 personen
- 500 g bloem
- 150 ml oud bruin bier
- 350 ml warm water
- 10 g zout
- 25 g suiker
- 3 zakjes gist
- snuf kaneel
- 1 tl citroensap
- 125 g rozijnen en krenten
- 50 g appelstukjes
- Poedersuiker om te bestrooien
- Diamant olie

Bereiden

De allerbeste bollen bak je natuurlijk zelf!

Bereidingswijze

1. Laat de rozijnen en krenten een uurtje weken en haal ze door een zeef.
2. Meng water en bier in beslagkom, doe de gist erbij en roer goed.
3. Doe de bloem erbij en mix met een mixer (of garde) tot een glad beslag.
4. Voeg de krenten, rozijnen, appel, kaneel, suiker, zout en citroensap toe en roer alles door elkaar.
5. Dek de kom af en laat 1 uur rijzen.
6. Laat de olie op 190 graden laten komen en knijp met een ijsschep de bollen.
7. Frituur de bollen 6-8 minuten (ongeveer 4 minuten per kant) en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.