IMG_2102

Gefrituurde Indiase bloemkoolbeignets

Meng in een kom het meel met 1 tl zout. Breek een ei erboven, voeg 100 ml water en de currypasta toe en klop tot een glad beslag. Roer de fijngehakte koriander erdoor en breng het beslag met flink wat peper op smaak. Verhit Diamant om in te frituren tot 175 graden in een frietpan. […]

Recepten

Basisrecept Oliebol

Oliebollen traditioneel b
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Ingrediƫnten

INGREDIENTEN 10 personen
- 500 g bloem
- 150 ml oud bruin bier
- 350 ml warm water
- 10 g zout
- 25 g suiker
- 3 zakjes gist
- snuf kaneel
- 1 tl citroensap
- 125 g rozijnen en krenten
- 50 g appelstukjes
- Poedersuiker om te bestrooien
- Diamant olie

Bereiden

De allerbeste bollen bak je natuurlijk zelf!

Bereidingswijze

1. Laat de rozijnen en krenten een uurtje weken en haal ze door een zeef.
2. Meng water en bier in beslagkom, doe de gist erbij en roer goed.
3. Doe de bloem erbij en mix met een mixer (of garde) tot een glad beslag.
4. Voeg de krenten, rozijnen, appel, kaneel, suiker, zout en citroensap toe en roer alles door elkaar.
5. Dek de kom af en laat 1 uur rijzen.
6. Laat de olie op 190 graden laten komen en knijp met een ijsschep de bollen.
7. Frituur de bollen 6-8 minuten (ongeveer 4 minuten per kant) en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.