Categorie Oliebollen & Appelbeignets
Bereidingstijd 75 minuten
Aantal 10 personen

Ingredienten

  • 1 pak Diamant Natuurlijk
  • 500 g bloem
  • 150 ml oud bruin bier
  • 350 ml warm water
  • 10 g zout
  • 25 g suiker
  • 3 zakjes gist
  • snuf kaneel
  • 1 tl citroensap
  • 125 g rozijnen en krenten
  • 50 g appelstukjes
  • Poedersuiker om te bestrooien

Bereidingswijze

  • De allerbeste bollen bak je natuurlijk zelf!
  • Laat de rozijnen en krenten een uurtje weken en haal ze door een zeef.
  • Meng water en bier in beslagkom, doe de gist erbij en roer goed.
  • Doe de bloem erbij en mix met een mixer (of garde) tot een glad beslag.
  • Voeg de krenten, rozijnen, appel, kaneel, suiker, zout en citroensap toe en roer alles door elkaar.
  • Dek de kom af en laat 1 uur rijzen.
  • Laat de olie op 175 °C laten komen en knijp met een ijsschep de bollen.
  • Frituur de bollen 6-8 minuten (ongeveer 4 minuten per kant) en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.