Bereidingstijd 35 minuten
Aantal 4 personen

Ingredienten

  • Diamant om in te frituren
  • 12 sneetjes Wit of bruin brood
  • 200 gram Kipfilet
  • 100 gram Bacon
  • 1 Ei
  • 2 stuks Tomaat
  • 1 stuk Avocado
  • 100 gram Gesneden ijsbergsla
  • 4 eetlepels Mayonaise
  • 2 stuks Uien
  • 150 gram Bloem
  • 150 gram Paneermeel

Bereiden

  • Snijd de kipfilet, de tomaten en de avocado in plakken. Snijd de uien in ringen en klop
    het ei los. Rooster de sneetjes brood en bak de bacon krokant in een hete koekenpan.
  • Meng de bloem met een flinke snuf zout. Paneer de uienringen in de bloem.
  • Doe het paneermeel in een kom. Haal de plakken kip eerst door de bloem, dan door
    het ei en als laatst door de paneermeel.
  • Verhit de frituurpan (of een hoge pan met dikke bodem) met bijvoorbeeld Diamant Golden Crisp frituurolie tot 175 graden Celsius. Frituur de kip tot deze goudbruin is en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
  • Smeer op 2 sneetjes toast de mayonaise, leg op de één een paar plakken tomaat en op
    de ander wat plakken avocado. Leg op beiden wat ijsbergsla en verdeel de gefrituurde
    kip hierover. Maak een stapel en eindig met de derde plak toast. Steek in twee hoeken
    een prikker en snijd diagonaal doormidden.
  • Frituur als laatste de uienringen en serveer naast de club sandwich.