Diamant_kaasstengels_recept

Zelfgemaakte kaasstengels

Gebruik steeds twee vellen filodeeg voor één kaasstengel. Leg deze twee vellen precies op elkaar zodat je 8 dikkere vellen krijgt. Bestrooi één zijde met een dunne streep rozemarijn. Verdeel naast de streep rozemarijn een theelepel geitenkaas over de gehele lengte. Strooi er eventueel wat chilipeper over als je iets meer bite wilt geven aan […]

Recepten

Gefrituurde corn dog

corn
  • 8 personen
  • 10 min
  • Frituurpan op 190 ℃
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Ingrediënten

- Diamant om in te frituren
- 8 lange knakworsten
- 200 gram bloem
- 150 gram geel maisgeel
- 2 eetlepels suiker
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 2 eetlepels harde, koude margarine
- 2 losgeklopte eieren
- 175 ml melk
- 8 sateprikkers (lang)

Bereiden

Pak een middelgrote kom en meng daar de bloem, maismeel, suiker, bakpoeder en zout in. Voeg de harde boter toe. Voeg daarna de eieren toe en de melk en klop alles tot het luchtig mengsel wordt.

Dep de knakworsten droog, snijd ze doormidden en prik ze in een sateprikker. Dep ze nu door de bloem en roer ze daarna door het beslag waarbij je zorgt dat alles even dik bedekt wordt met het beslag.

Verhit de frituurpan tot 190 graden. Bak hierin de met beslag omhulde worstjes 2 a 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Af en toe omdraaien. Extra tip: Ook lekker met cheddar kaas.