Screen shot 2013-03-20 at 4.04.01 PM

Gefrituurde Samosa

Verhit een wok of koekenpan en fruit ui en knoflook, voeg de kleine blokjes aardappel toe en bak op hoog vuur, voeg het halve pepertje (zonder pitjes) en masala toe en laat even sudderen, tot aardappel bijna gaar is. Breng op smaak met snufje zout. Voeg tonijn en Mexicaanse kruidenmelange toe en schep goed om.Laat het […]

Recepten

Gefrituurde corn dog

corn
  • 8 personen
  • 10 min
  • Frituurpan op 190 ℃
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Ingrediënten

- Diamant om in te frituren
- 8 lange knakworsten
- 200 gram bloem
- 150 gram geel maisgeel
- 2 eetlepels suiker
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 2 eetlepels harde, koude margarine
- 2 losgeklopte eieren
- 175 ml melk
- 8 sateprikkers (lang)

Bereiden

Pak een middelgrote kom en meng daar de bloem, maismeel, suiker, bakpoeder en zout in. Voeg de harde boter toe. Voeg daarna de eieren toe en de melk en klop alles tot het luchtig mengsel wordt.

Dep de knakworsten droog, snijd ze doormidden en prik ze in een sateprikker. Dep ze nu door de bloem en roer ze daarna door het beslag waarbij je zorgt dat alles even dik bedekt wordt met het beslag.

Verhit de frituurpan tot 190 graden. Bak hierin de met beslag omhulde worstjes 2 a 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Af en toe omdraaien. Extra tip: Ook lekker met cheddar kaas.