kipstokjes_web

Gefrituurde kipstokjes

Vul de frituurpan met Diamant en verwarm tot 170 °C. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Wentel de stukjes kip door de bloem en paprikapoeder. Of marineer de kipfilet met je favoriete marinade. Prik de kip aan stokjes en frituur ze in 3 à 4 minuten goudbruin. Leg de kipstokjes op wat keukenpapier, zodat de […]

Recepten

De lekkerste oliebollen

Oliebollen_Zondertekst
  • 4 personen
  • 10 min, Wachten 45 min
  • Frituurpan op 180 ℃
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...Loading...

Ingrediënten


- Diamant om in te frituren
- 1 ei
- 500 gram bloem
- 1/2 liter melk
- 50 gram gist
- 15 gram geraspte citroenschil
- 50 gram roomboter
- 10 gram zout
- 250 gram rozijnen (geweld)
- 150 gram krenten (geweld)
- 200 gram appelblokjes

Bereiden

Los de gist op in 42,5 gram lauwe melk. Roer het ei erdoor. Voeg de bloem toe en daarna de geraspte citroenschil. Flink mixen. Giet als het beslag glad is de overige melk er bij. Voeg dan degesmoten boter en zout toe. Nog even flink mixen. Voeg nu de rozijnen, krenten en appelblokjes erdoor en laat 45 minuten rijzen op 28 °C. Spatel het beslag erdoor en laat het een paar minuten tot rust komen. Vul de frituurpan met Diamant en verwarm tot 180 °C. Schep met 2 lepels bollen van het beslag in de olie. Frituur de bollen 6 minuten, keer ze halverwege en laat ze uitlekken. Bestrooi met poedersuiker. Krokant van buiten en zacht van binnen!

Oliebollen1