7559335182_4c38d68399_z

De lekkerste eigengemaakte friet

Schil de aardappelen. Snij ze daarna in staafjes van ongeveer 1 bij 1 cm dik. Spoel ze af in water, even laten uitlekken en dep ze droog met een (schone) keukendoek. Verhit Diamant om in te frituren tot 175 graden in een frietpan. Frituur de frites in 8 minuten gaar, maar let op dat ze nog niet […]

Recepten

De lekkerste oliebollen

Oliebollen_Zondertekst
  • 4 personen
  • 10 min, Wachten 45 min
  • Frituurpan op 180 ℃
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...Loading...

Ingrediënten


- Diamant om in te frituren
- 1 ei
- 500 gram bloem
- 1/2 liter melk
- 50 gram gist
- 15 gram geraspte citroenschil
- 50 gram roomboter
- 10 gram zout
- 250 gram rozijnen (geweld)
- 150 gram krenten (geweld)
- 200 gram appelblokjes

Bereiden

Los de gist op in 42,5 gram lauwe melk. Roer het ei erdoor. Voeg de bloem toe en daarna de geraspte citroenschil. Flink mixen. Giet als het beslag glad is de overige melk er bij. Voeg dan degesmoten boter en zout toe. Nog even flink mixen. Voeg nu de rozijnen, krenten en appelblokjes erdoor en laat 45 minuten rijzen op 28 °C. Spatel het beslag erdoor en laat het een paar minuten tot rust komen. Vul de frituurpan met Diamant en verwarm tot 180 °C. Schep met 2 lepels bollen van het beslag in de olie. Frituur de bollen 6 minuten, keer ze halverwege en laat ze uitlekken. Bestrooi met poedersuiker. Krokant van buiten en zacht van binnen!

Oliebollen1