post4.1

Kipnuggets, maar dan zelfgemaakt!

Dep de kipfilet droog met een stukje keukenrol en snijd hem vervolgens in blokjes van ongeveer 2 centimeter groot. Doe de uipoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder en een hoeveelheid peper en zout naar wens bij de bloem en schep dit even goed om. Stamp het bakje met cornflakes tot er een soort gruis ontstaat. Wentel een stukje […]

Recepten

Frietjes met kaassaus

Frietenchees_zondertekst
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Ingrediënten

- Diamant om in te frituren
- Aardappelen
- 40 gram bloem
- 40 gram boter
- 400 mo melk
- 10 tot 15 plakjes belegen kaas

Bereiden

Spoel de aardappels schoon. Snijd de aardappels in grote grove stukken in de lengte. Hierna kun je ervoor kiezen om dunne of dikke frietjes te snijden. Spoel de fietjes nogmaals af en laat ze drogen op wat keukenpapier.
Vul de frituurpan met Diamant en verwarm tot 180 °C. Zodra de friet wat droger is geworden frituur je ze ongeveer 5 á 7 minuten lekker goudbruin. Leg de frietjes op wat keukenpapier, zodat de rest van de Diamant geabsorbeerd wordt. Bestrooi ze vervolgens met zout.
Smelt vervolgens de boter in een klein pannetje op laag vuur. Voeg ongeveer 40 gram bloem toe. Laat de massa even koken tot een geheel. Voeg dan 400 ml melk toe en tot slot de plakjes kaas. Lekker met wat kruiden zoals nootmuskaat.

Frietenchees Frietencheeseingredienten