Aantal 4 personen

Ingredienten

Voor de ragout:

  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 200 ml visbouillon
  • 200 ml volle melk
  • 2 blaadjes gelatine geweekt in koud water
  • 50 ml slagroom
  • 1 eidooier
  • 200 gr Hollandse garnalen
  • 1 tl mosterd
  • paar druppels tabasco
  • peper en zout
Paneerlaag:
  • 3 eiwitten
  • 1/2 el bloem
  • 50 gr paneermeel

Bereiden

  • Smelt de boter in een pan en voeg hier de bloem aan toe. Bak de bloem 5 minuten op laag vuur mee en zorg ervoor dat hij niet bruin kleurt.
  • Schenk vervolgens de visbouillon en melk in de pan. Roer goed door met een garde tot een dikke ragout ontstaat. Laat de ragout een paar minuutjes zachtjes pruttelen.
  • Knijp de blaadjes gelatine uit en roer deze door de warme ragout tot de gelatine volledig is opgelost.
  • Klop de eidooier samen met de slagroom los en voeg ook dit toe aan de ragout.
  • Roer tot slot de garnalen, mosterd en tabasco door de ragout. Breng de garnalenragout op smaak met peper en zout.
  • Schenk de ragout in een ondiepe schaal, dek deze af met plasticfolie en laat de ragout een nacht in de koelkast opstijven.
  • Maak de volgende dag je handen licht vochtig en vorm balletjes van de garnalenragout.
  • Klop de eiwitten met de bloem op en doe de paneermeel in een schaaltje.
  • Wentel de bitterballen door het ei-bloemmengsel en vervolgens door de paneermeel. Vorm de bitterballen na het paneren eventueel nog wat met je handen.
  • Leg de garnalenbitterballen minimaal een uur in de vriezer zodat ze tijdens het frituren goed hun ronde vorm behouden.
  • Verwarm de frituurpan met Diamant Frituurolie naar 175°C.
  • Frituur de garnalenbitterballen in 5 – 6 minuten goudbruin en van binnen gaar.

Bron: OhMyFoodness.nl