champions_website

Gefrituurde champignons

Start met het schoonmaken van de champignons. Snijd dan de grote champignons in tweeën. Klop in een kommetje een aantal eieren los en doe er 3 eetlepels melk bij. Zet daarnaast een bordje met paneermeel klaar. Dompel de champignons door het ei en dan door de paneermeel. Herhaal dit een paar keer totdat de champignons […]

Recepten

Gefrituurd ijsje

ijsje_gerecht2
  • 4 personen
  • 20 min, Wachten 120 min
  • Frituurpan op 175 ℃
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Ingrediënten

- Diamant om te frituren
- 1/2 liter slagroomijs (bak 1 liter)
- 50 g paneermeel
- 150 g amandelen
- 1 tl kaneelpoeder
- 3 el bloem
- 2 eieren, gesplitst
- een beetje poedersuiker
- 4 glaasjes appelcider

Bereiden

Bekleed een groot plat bord met bakpapier, schep hier 4 bollen ijs op en zet 1 uur in de vriezer. Strooi het paneermeel, de amandelen en kaneel in een diep bord. Splits de eieren en doe het eiwit ineen diep bord. Doe de bloem in een ander diep bord. Rol de ijsbollen een voor een door de bloem en dan door het eiwit en het paneermeelmengsel.

Leg de ijsbollen terug op het bord en laat ze weer 1 uur goed aanvriezen. Rol nogmaals door de bloem, het eiwit en het paneermeelmengsel en zet weer 1 uur in de vriezer. Zorg dat de ijsbollen rondom goed gepaneerd zijn, zodat het ijs niet kan lekken tijdens het frituren. Verhit de Diamant om in te frituren tot 175 °C in de frietpan.

Frituur de ijsbollen in maximaal 30 seconden (het liefst gewoon maar 5 seconden) rondom goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en leg ze op borden. Bestrooi de borden met een (thee)zeefje met poedersuiker en zet er een glaasje appelcider bij.

ijs_ingredient

ijsje_gerecht2