Screen shot 2013-03-20 at 4.04.01 PM

Gefrituurde Samosa

Verhit een wok of koekenpan en fruit ui en knoflook, voeg de kleine blokjes aardappel toe en bak op hoog vuur, voeg het halve pepertje (zonder pitjes) en masala toe en laat even sudderen, tot aardappel bijna gaar is. Breng op smaak met snufje zout. Voeg tonijn en Mexicaanse kruidenmelange toe en schep goed om.Laat het […]

Recepten

Gefrituurde ananas

ananas_web
  • 15 min
  • Frituurpan op 180 ℃
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Ingrediënten

- Diamant om in te frituren
- 1 Ananas
- 3 eieren
- 125 g. Bloem
- 125 ml. Bier
- Poedersuiker

Bereiden

Verwijder de schil en het hart van de ananas. Snijd de ananas in plakken of stukken. Laat even drogen op wat keukenpapier. Maak het beslag door 125 g. bloem met 1 ei en 125 ml. bier goed te mengen in een kom. Zorg dat het beslag goed dik is. Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rusten op een warme, tochtvrije  plek. Vul de frituurpan met Diamant en verwarm tot 180 °C.  Splits de andere twee eieren en klop het eiwit op. Schep het opgeklopte eiwit vervolgens bij de rest van het beslag. Haal de plakken ananas door het beslag en  herhaal dit een aantal keer. Frituur ze 5 min. tot ze goudbruin zijn. Leg de ananas op wat keukenpapier, zodat de  rest van de Diamant geabsorbeerd wordt.

Bestrooi de ananas met poedersuiker. Serveer warm of koud.

ananas_ingredient              ananas_recept