Variatie op traditionele oliebol landscape b

Oliebollen met stoofpeertjes vulling en witte chocolade

Een bijzonder lekkere variatie op de klassieke oliebol. Bereidingswijze 1. Laat de rozijnen en krenten een uurtje weken en haal ze door een zeef. 2. Meng water en bier in beslagkom, doe de gist erbij en roer goed. 3. Doe de bloem erbij en mix met een mixer (of garde) tot een glad beslag. 4. […]

Recepten

Gefrituurde Asperges

Schermafbeelding 2013-05-24 om 09.19.16
  • 4 personen
  • 15 min, Wachten 5 min
  • Frituurpan op 180 ℃
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Ingrediënten

- Diamant om in te frituren
- 4 eieren
- 250 g bloem
- 250 ml koel bier
- 500 g witte asperges
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel scherpe mosterd
- grof zeezout
- 1 citroen

Bereiden

Eieren splitsen. In schaal glad beslag roeren van dooiers, bloem, bier en mespunt zout. Beslag afgedekt op koele plek kwartier laten rusten. Asperges schoonmaken, halveren en in de lengte doorsnijden. In kom mayonaise en mosterd door elkaar roeren. Frituurolie verhitten tot 180“C, oven voorverwarmen tot 100“C. In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen. Eiwitschuim luchtig door beslag spatelen. Del van aspergerepen met vork door beslag halen en een voor een in frituurolie laten glijden. In 4-5 minuten goudbruin frituren, regelmatig omkeren voor gelijkmatige kleuring. Aspergebeignets op keukenpapier laten uitlekken en op serveerschaal in oven warm houden. Met (zee)zout bestrooien en serveren met mosterdmayonaise en partjes citroen.

Gefrituurde asperges