maiskolven_website

Gefrituurde mais

Haal de bladen van de maïskolven en spoel de kolven schoon. Snijd de kolf in drie grote stukken. Meng in een kom bloem, bakpoeder, water en een eetlepel olie. Dompel de stukken maïskolf een aantal keer onder in het beslag. Frituur de stukken een aantal minuten tot ze goudbruin zijn. Laat de kolfjes even uitlekken op wat keukenpapier. Serveer de […]

Recepten

Gefrituurde Asperges

Schermafbeelding 2013-05-24 om 09.19.16
  • 4 personen
  • 15 min, Wachten 5 min
  • Frituurpan op 180 ℃
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Ingrediënten

- Diamant om in te frituren
- 4 eieren
- 250 g bloem
- 250 ml koel bier
- 500 g witte asperges
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel scherpe mosterd
- grof zeezout
- 1 citroen

Bereiden

Eieren splitsen. In schaal glad beslag roeren van dooiers, bloem, bier en mespunt zout. Beslag afgedekt op koele plek kwartier laten rusten. Asperges schoonmaken, halveren en in de lengte doorsnijden. In kom mayonaise en mosterd door elkaar roeren. Frituurolie verhitten tot 180“C, oven voorverwarmen tot 100“C. In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen. Eiwitschuim luchtig door beslag spatelen. Del van aspergerepen met vork door beslag halen en een voor een in frituurolie laten glijden. In 4-5 minuten goudbruin frituren, regelmatig omkeren voor gelijkmatige kleuring. Aspergebeignets op keukenpapier laten uitlekken en op serveerschaal in oven warm houden. Met (zee)zout bestrooien en serveren met mosterdmayonaise en partjes citroen.

Gefrituurde asperges