maiskolven_website

Gefrituurde mais

Haal de bladen van de maïskolven en spoel de kolven schoon. Snijd de kolf in drie grote stukken. Meng in een kom bloem, bakpoeder, water en een eetlepel olie. Dompel de stukken maïskolf een aantal keer onder in het beslag. Frituur de stukken een aantal minuten tot ze goudbruin zijn. Laat de kolfjes even uitlekken op wat keukenpapier. Serveer de […]

Recepten

Gefrituurde aubergine

aubergine_web
  • 4 personen
  • 14 min
  • Frituurpan op 180 ℃
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Ingrediënten

Diamant om in te frituren
Aubergine
Zout
Bloem
1/3 glas witte wijn
Honing

Bereiden

Bereiding:

Begin met het snijden van de aubergine. Maak vierkante plakken zonder schil en laat deze drogen op een servet. Strooi een klein snufje zout over de aubergine plakken. Het zout zorgt ervoor dat de groente minder nat wordt wanneer je deze gaat frituren. Mix de wijn samen met de bloem in een kommetje. Haal de plakken aubergine hier een aantal keer doorheen. Vul de frituurpan met Diamant en verwarm tot 180 °C. Plaats de aubergine plakken in de frituur. Draai ze een keer om. Als ze goudbruin zijn leg dan de aubergine plakken op wat keukenpapier, zodat de rest van de Diamant geabsorbeerd wordt.

aubergine_ingredientaubergine_recept