thaisevisballen

Thaise visballetjes

Snijd de kabeljauwfilet in stukjes. Halveer de pepers en verwijder de zaadjes. Pel de knoflook en snijd ze in plakjes. Schil de gemberwortel en snijd ook deze in stukjes. Doe de pepers, knoflook, gember, serehpoeder en de vissaus in de keukenmachine. Meng het geheel tot het een puree is. Voeg de vis, het ei, de kokos […]

Recepten

Gefrituurde avocado

Avocadochips_zondertekst
  • 4 personen
  • 15 min
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Ingrediënten

60 gram bloem
Kwart theelepel zout
2 grote eieren, losgeklopt
280 gram paneermeel
2 stevige rijpe avocado’s, ontpit, geschild en gesneden in reepjes

Bereiden

Meng de bloem met het zout in een plat schaaltje. Doe de losgeklopte eieren en paneelmeel in twee andere aparte schaaltjes. Dip de avocado in de bloem, schud overtollige bloem eraf. Dip daarna in ei, en vervolgens in het paneermeel. Herhaal dit een aantal keer zodat alle stukjes een mooi laagje hebben. Vul de frituurpan met Diamant en verwarm tot 180 °C.

Frituur de plakjes in de olie totdat ze gekleurd zijn, zo’n 30 tot 60 seconden. Leg de plakjes op een bord bekleed met keukenpapier zodat overig Diamant geabsorbeerd kan worden. Bestrooi ze met zout naar smaak.

 

Avocadoingredienten Avocadochips