aardappel tornadoÔÇÖs

aardappel tornado’s

1 zak aardappels!   Bereiden   Schil de aardappels en bewerk ze met de Twister snijder.   Zorg ervoor dat er ruimte tussen iedere draai zit wanneer je de aardappel oprijgt. De aardappel bakt dan extra knapperig. Zo kun je iedere draai van het stokje afbreken als een chippie wanneer hij uit de frituur komt. […]

Recepten

Gefrituurde avocado

Avocadochips_zondertekst
  • 4 personen
  • 15 min
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Ingrediënten

60 gram bloem
Kwart theelepel zout
2 grote eieren, losgeklopt
280 gram paneermeel
2 stevige rijpe avocado’s, ontpit, geschild en gesneden in reepjes

Bereiden

Meng de bloem met het zout in een plat schaaltje. Doe de losgeklopte eieren en paneelmeel in twee andere aparte schaaltjes. Dip de avocado in de bloem, schud overtollige bloem eraf. Dip daarna in ei, en vervolgens in het paneermeel. Herhaal dit een aantal keer zodat alle stukjes een mooi laagje hebben. Vul de frituurpan met Diamant en verwarm tot 180 °C.

Frituur de plakjes in de olie totdat ze gekleurd zijn, zo’n 30 tot 60 seconden. Leg de plakjes op een bord bekleed met keukenpapier zodat overig Diamant geabsorbeerd kan worden. Bestrooi ze met zout naar smaak.

 

Avocadoingredienten Avocadochips