caprese_web

Gefrituurde caprese salade

Bereiding:   Snijd de tomaten in plakjes. Bestrooi deze vervolgens met peper en zout. Laat de tomaat even drogen op een servet. Splits de eieren en klop vervolgens het eiwit op tot een luchtig geheel. Zet bordjes klaar met bloem, eiwit en paneermeel. Dompel de tomaten plakjes door de bloem, het eiwit en het paneermeel. […]

Recepten

Gefrituurde avocado

Avocadochips_zondertekst
  • 4 personen
  • 15 min
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Ingrediënten

60 gram bloem
Kwart theelepel zout
2 grote eieren, losgeklopt
280 gram paneermeel
2 stevige rijpe avocado’s, ontpit, geschild en gesneden in reepjes

Bereiden

Meng de bloem met het zout in een plat schaaltje. Doe de losgeklopte eieren en paneelmeel in twee andere aparte schaaltjes. Dip de avocado in de bloem, schud overtollige bloem eraf. Dip daarna in ei, en vervolgens in het paneermeel. Herhaal dit een aantal keer zodat alle stukjes een mooi laagje hebben. Vul de frituurpan met Diamant en verwarm tot 180 °C.

Frituur de plakjes in de olie totdat ze gekleurd zijn, zo’n 30 tot 60 seconden. Leg de plakjes op een bord bekleed met keukenpapier zodat overig Diamant geabsorbeerd kan worden. Bestrooi ze met zout naar smaak.

 

Avocadoingredienten Avocadochips