ananas_web

Gefrituurde ananas

Verwijder de schil en het hart van de ananas. Snijd de ananas in plakken of stukken. Laat even drogen op wat keukenpapier. Maak het beslag door 125 g. bloem met 1 ei en 125 ml. bier goed te mengen in een kom. Zorg dat het beslag goed dik is. Dek de kom af met een […]

Recepten

Gefrituurde Boulette

gefrituurde boulette
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Ingrediënten

(2 personen)
Diamant om in te frituren
1 kg gemengd gehakt
2 eieren
peper
nootmuskaat
2 beschuiten
1/2 bussel peterselie
4 sjalotjes
1 soeplepel mosterd
1/2 liter warm water+ 1/2 runderbouillon blokje

Bereiden

Doe alle ingredienten in een grote mengkom in deze volgorde; het gehakt, 1 ei, peper, nootmuskaat, de fijn gesneden peterselie, de fijngesnipperde sjalotjes, en de mosterd.

Meng het geheel goed met je handen. Rol van het mengsel balletjes (formaat naar eigen wens).

Zet de balletjes een half uurtje in de ijskast.

Verhit ondertussen de frituur tot 175C.

Klop het tweede ei los en verkruimel het beschuit.

Rol de balletjes eerst door het losgeklopte ei en daarna door het verkruimelde beschuit.

Frituur de balletjes ongeveer 3 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.

Haal de balletjes uit de pan en laat ze even uitlekken.