appelbeignets b

Basisrecept Appelbeignets

De beste appelbeignets bak je natuurlijk zelf! Bereidingswijze 1. Verhit de olie in een frituurpan tot 175 graden. 2. Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd ze in dikke plakken. Strooi er suiker en kaneel over. 3. Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout, de eieren en het bier […]

Recepten

Gefrituurde Boulette

gefrituurde boulette
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Ingrediënten

(2 personen)
Diamant om in te frituren
1 kg gemengd gehakt
2 eieren
peper
nootmuskaat
2 beschuiten
1/2 bussel peterselie
4 sjalotjes
1 soeplepel mosterd
1/2 liter warm water+ 1/2 runderbouillon blokje

Bereiden

Doe alle ingredienten in een grote mengkom in deze volgorde; het gehakt, 1 ei, peper, nootmuskaat, de fijn gesneden peterselie, de fijngesnipperde sjalotjes, en de mosterd.

Meng het geheel goed met je handen. Rol van het mengsel balletjes (formaat naar eigen wens).

Zet de balletjes een half uurtje in de ijskast.

Verhit ondertussen de frituur tot 175C.

Klop het tweede ei los en verkruimel het beschuit.

Rol de balletjes eerst door het losgeklopte ei en daarna door het verkruimelde beschuit.

Frituur de balletjes ongeveer 3 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.

Haal de balletjes uit de pan en laat ze even uitlekken.