Variatie op traditionele oliebol landscape b

Oliebollen met stoofpeertjes vulling en witte chocolade

Een bijzonder lekkere variatie op de klassieke oliebol. Bereidingswijze 1. Laat de rozijnen en krenten een uurtje weken en haal ze door een zeef. 2. Meng water en bier in beslagkom, doe de gist erbij en roer goed. 3. Doe de bloem erbij en mix met een mixer (of garde) tot een glad beslag. 4. […]

Recepten

Gefrituurde courgette

Schermafbeelding 2013-05-31 om 10.54.47
  • 4 personen
  • 15 min
  • Frituurpan op 180 ℃
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Ingrediƫnten

- Diamant om in te frituren
- Courgette
- 75 gram bloem
- 15 gram bakpoeder
- 8 gram suiker
-180 ml bier

Bereiden

Start met het in plakken snijden van de courgette. Bestuif de shijfjes courgette eerst met bloem. Maak hierna het bierbeslag door de bloem, suiker, bakpoeder, bier en een mespuntje zout te mengen tot een glad beslag.

Vul de frituurpan met Diamant zodat de courgette schijfjes helemaal ondergedompeld kunnen worden. Dompel de courgette schijfjes in het beslag zodat ze helemaal bedekt zijn en frituur ze hierna goudbruin in 4-5 minuten. Leg de gefrituurde courgette schijfjes hierna op keukenpapier zodat de rest van de Diamant nog wat geabsorbeerd wordt.

Maak het nog lekkerder met wat zout en peper!

courgette