Oliebollen traditioneel b

Basisrecept Oliebol

De allerbeste bollen bak je natuurlijk zelf! Bereidingswijze 1. Laat de rozijnen en krenten een uurtje weken en haal ze door een zeef. 2. Meng water en bier in beslagkom, doe de gist erbij en roer goed. 3. Doe de bloem erbij en mix met een mixer (of garde) tot een glad beslag. 4. Voeg […]

Recepten

Gefrituurde gehaktballetjes

gefrituurde gehaktballetjes
gehaktbal_website
  • 25 min
  • Frituurpan op 180 ℃
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Ingrediënten

- Diamant om in te frituren
- 500 gram rundergehakt
- Paneermeel
- 1 ui
- Peterselie
- Bieslook
- 2 eieren
- Peper en zout
- Pindasaus

Bereiden

Doe het gehakt in een kom en breek er 1 ei in. Voeg wat peterselie en bieslook toe. snijd de rode ui heel fijn en meng dit door het gehakt heen. Nu goed kneden! Maak kleine hoopjes gehakt en kneed ze tot balletjes. Klop dan het tweede ei los met een klein scheutje water. doe in een kleine kom ernaast een laagje bloem. Rol de ballen door de bloem. En dan door het losgemaakte ei en het paneermeel. Herhaal dit een aantal keer voor een krokant korstje. Frituur de balletjes in 3-5 minuten bruin. Lekker met pindasaus!

gehaktbal_recept2    gehaktbal_ingredient