Schermafbeelding 2013-05-24 om 09.19.16

Gefrituurde Asperges

Eieren splitsen. In schaal glad beslag roeren van dooiers, bloem, bier en mespunt zout. Beslag afgedekt op koele plek kwartier laten rusten. Asperges schoonmaken, halveren en in de lengte doorsnijden. In kom mayonaise en mosterd door elkaar roeren. Frituurolie verhitten tot 180“C, oven voorverwarmen tot 100“C. In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen. Eiwitschuim luchtig door beslag spatelen. […]

Recepten

Gefrituurde gehaktballetjes

gefrituurde gehaktballetjes
gehaktbal_website
  • 25 min
  • Frituurpan op 180 ℃
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Ingrediënten

- Diamant om in te frituren
- 500 gram rundergehakt
- Paneermeel
- 1 ui
- Peterselie
- Bieslook
- 2 eieren
- Peper en zout
- Pindasaus

Bereiden

Doe het gehakt in een kom en breek er 1 ei in. Voeg wat peterselie en bieslook toe. snijd de rode ui heel fijn en meng dit door het gehakt heen. Nu goed kneden! Maak kleine hoopjes gehakt en kneed ze tot balletjes. Klop dan het tweede ei los met een klein scheutje water. doe in een kleine kom ernaast een laagje bloem. Rol de ballen door de bloem. En dan door het losgemaakte ei en het paneermeel. Herhaal dit een aantal keer voor een krokant korstje. Frituur de balletjes in 3-5 minuten bruin. Lekker met pindasaus!

gehaktbal_recept2    gehaktbal_ingredient