Oliebollen_Zondertekst

De lekkerste oliebollen

Los de gist op in 42,5 gram lauwe melk. Roer het ei erdoor. Voeg de bloem toe en daarna de geraspte citroenschil. Flink mixen. Giet als het beslag glad is de overige melk er bij. Voeg dan degesmoten boter en zout toe. Nog even flink mixen. Voeg nu de rozijnen, krenten en appelblokjes erdoor en […]

Recepten

Gefrituurde gevulde aardappel

9ea354ac5dbc187809e775dca1ef0eef
  • 4 personen
  • 12 min, Wachten 20 min
  • Frituurpan op 175 ℃
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Ingrediënten

- Diamant om te frituren
- 750 gr. aardappelen(liefst kruimig kokende)
- zout, peper
- 2 eieren
- 50 gr. bloem om te bestuiven

Voor de vulling:
- 1 ui
- 1 el boter
- 250 gr. ham

Voor de saus:
- 250 ml crème fraiche, zure room of yoghurt
- 2 el gehakte peterselie

Bereiden

Schil en was de aardappelen en kook ze in weinig water met zout. Giet ze af, stoom ze droog en stamp ze fijn. Laat het aardappelkruim iets afkoelen en voeg de eieren, de peper en de bloem toe. Kneed dit alles tot een samenhangend deeg. Laat het deeg even rusten.

Maak in die tijd de vulling. Hak de ui zeer fijn en fruit deze in de boter glazig. Voeg de zeer fijn gesnipperde ham toe. Laat dit mengsel afkoelen. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ca. 1/2 cm dik. Snijd deze lap in vierkantjes van 8×8 cm en verdeel de vulling over de vierkantjes. Vouw het deeg goed om de vulling heen en verhit Diamant om in te frituren tot 175 graden in een frietpan. Frituur de balletjes in ongeveer 5 minuten goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Verwarm de crème fraiche, de zure room of yoghurt voorzichtig op zacht vuur en voeg peterselie toe. Serveer deze frisse saus bij de balletjes.