recept_zondertekst

Gefrituurde mars

Leg de Marsreep voordat je begint een uurtje in de diepvries. Maak hierna beslag door melk, bloem, ei en een de olie te mengen tot een glad beslag. Vul de frituurpan met Diamant zodat de marsreepjes helemaal ondergedompeld kunnen worden. Dompel de marsreepjes in het beslag zodat ze helemaal bedekt zijn en frituur ze hierna […]

Recepten

Gefrituurde Indiase bloemkoolbeignets

IMG_2102
  • 4 personen
  • 15 min
  • Frituurpan op 175 ℃
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...Loading...

Ingrediƫnten

- Diamant om in te frituren
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- 1 tl zout
- 2 tl milde Indiase currypasta (283 g)
- 1 bakje fijngehakte koriander (15 g)
- fijngesneden 1/2 bloemkool

Bereiden

Meng in een kom het meel met 1 tl zout. Breek een ei erboven, voeg 100 ml water en de currypasta toe en klop tot een glad beslag. Roer de fijngehakte koriander erdoor en breng het beslag met flink wat peper op smaak. Verhit Diamant om in te frituren tot 175 graden in een frietpan.

Haal de bloemkoolroosjes door het beslag en frituur met 4-5 tegelijk tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Lekker met yoghurtsaus.