Oliebollen traditioneel b

Basisrecept Oliebol

De allerbeste bollen bak je natuurlijk zelf! Bereidingswijze 1. Laat de rozijnen en krenten een uurtje weken en haal ze door een zeef. 2. Meng water en bier in beslagkom, doe de gist erbij en roer goed. 3. Doe de bloem erbij en mix met een mixer (of garde) tot een glad beslag. 4. Voeg […]

Recepten

Gefrituurde Indiase bloemkoolbeignets

IMG_2102
  • 4 personen
  • 15 min
  • Frituurpan op 175 ℃
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...Loading...

Ingrediƫnten

- Diamant om in te frituren
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- 1 tl zout
- 2 tl milde Indiase currypasta (283 g)
- 1 bakje fijngehakte koriander (15 g)
- fijngesneden 1/2 bloemkool

Bereiden

Meng in een kom het meel met 1 tl zout. Breek een ei erboven, voeg 100 ml water en de currypasta toe en klop tot een glad beslag. Roer de fijngehakte koriander erdoor en breng het beslag met flink wat peper op smaak. Verhit Diamant om in te frituren tot 175 graden in een frietpan.

Haal de bloemkoolroosjes door het beslag en frituur met 4-5 tegelijk tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Lekker met yoghurtsaus.