aardappel tornadoÔÇÖs

aardappel tornado’s

1 zak aardappels!   Bereiden   Schil de aardappels en bewerk ze met de Twister snijder.   Zorg ervoor dat er ruimte tussen iedere draai zit wanneer je de aardappel oprijgt. De aardappel bakt dan extra knapperig. Zo kun je iedere draai van het stokje afbreken als een chippie wanneer hij uit de frituur komt. […]

Recepten

Gefrituurde Kaneel Churros

ca4650b5035333d0be63e0f7e2b416b4
  • 4 personen
  • 20 min, Wachten 21 min
  • Frituurpan op 175 ℃
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...Loading...

Ingrediënten

- Diamant om in te frituren
- 25 g suiker
- 50 g boter
- 125 g bloem
- 2 eieren
- 1 tl kaneel
- poedersuiker, om te bestrooien

Bereiden

Verhit in een steelpan 150 ml water met de suiker, de boter en een mespunt zout. Voeg, als de boter gesmolten is, in 1 keer de bloem erbij. Roer net zo lang tot het deeg loslaat van de pan en een bal vormt. Neem van het vuur en voeg 1 voor 1 de eieren toe en de kaneel. Roer tot een glad beslag. Laat een beetje afkoelen.

Verhit Diamant om in te frituren tot 175 graden in een frietpan. Schep het beslag in de spuitzak en spuit op een stuk bakpapier reepjes van ca. 10 cm lang. Laat ze voorzichtig per ca. 5 stuks in de hete olie glijden. Bak de churros goudbruin in 4-5 min. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Houd de churros warm onder aluminiumfolie. Bestrooi op het laatste moment met poedersuiker.

TIP: De warme churros zijn heerlijk bij roomijs.