Oliebollen_Zondertekst

De lekkerste oliebollen

Los de gist op in 42,5 gram lauwe melk. Roer het ei erdoor. Voeg de bloem toe en daarna de geraspte citroenschil. Flink mixen. Giet als het beslag glad is de overige melk er bij. Voeg dan degesmoten boter en zout toe. Nog even flink mixen. Voeg nu de rozijnen, krenten en appelblokjes erdoor en […]

Recepten

Gefrituurde mozzarella balletjes

mozzarellaballetjes_ingredient
  • 4 personen
  • 10 min
  • Frituurpan op 180 ℃
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Ingrediënten

Diamant om in te frituren
Mozzarella balletjes
Ei
Bloem
Paneermeel/ broodkruim

Bereiden

Bereiding:

Vul de frituurpan met Diamant en verwarm tot 180 °C. Laat het in ieder geval niet te heet worden, de balletjes zullen dan meteen verbranden.

Zet drie bakjes klaar. Eén met bloem, één met eiwit en één met het paneermeel of broodkruim. Deze methode van paneren wordt ook wel à l’anglaise genoemd. Haal de bolletjes door de bloem en klop het overtollige bloem er af. Haal ze vervolgens door het eiwit en dompel ze tenslotte door het paneermeel of broodkruim. Herhaal dit een aantal keer.

Frituur de balletjes in 2 – 3 minuten goudbruin. Leg de gefrituurde mozzarella balletjes op wat keukenpapier, zodat de rest van de Diamant geabsorbeerd wordt.

Het is ook lekker om er een tomatensausje bij te serveren.

 

mozzarellaballetjes_ingredient mozzarellaballetjes_recept