thaisevisballen

Thaise visballetjes

Snijd de kabeljauwfilet in stukjes. Halveer de pepers en verwijder de zaadjes. Pel de knoflook en snijd ze in plakjes. Schil de gemberwortel en snijd ook deze in stukjes. Doe de pepers, knoflook, gember, serehpoeder en de vissaus in de keukenmachine. Meng het geheel tot het een puree is. Voeg de vis, het ei, de kokos […]

Recepten

Gefrituurde olijven

olijven_website
  • 3 personen
  • 12 min
  • Frituurpan op 180 ℃
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Ingrediënten

- Diamant om in te frituren
- Ontpitte groene olijven (mag met vulling)
- 3 eetlepels bloem
- 1 eiwit
- 3 eetlepels paneermeel

Bereiden

Klop in een kommetje het ei los. Wentel de olijfjes eerst in de bloem daarna in het kommetje met losgeklopt ei, en wentel ze daarna door de paneermeel. Herhaal dit een aantal keer totdat de olijfjes volledig bedekt zijn. Vul de frituurpan met Diamant. Frituur de olijven een aantal minuten tot het korstje goudbruin is. Laat de olijven enkele minuten uitlekken op keukenpapier zodat overige Diamant geabsorbeerd kan worden.

Tip: het is ook lekker om door het paneermeel wat Italiaanse kruiden te mengen – dat maakt de gefrituurde olijven nog lekkerder!

 

olijven_recept3  olijven_ingredient