aardappel tornadoÔÇÖs

aardappel tornado’s

1 zak aardappels!   Bereiden   Schil de aardappels en bewerk ze met de Twister snijder.   Zorg ervoor dat er ruimte tussen iedere draai zit wanneer je de aardappel oprijgt. De aardappel bakt dan extra knapperig. Zo kun je iedere draai van het stokje afbreken als een chippie wanneer hij uit de frituur komt. […]

Recepten

Gefrituurde olijven

olijven_website
  • 3 personen
  • 12 min
  • Frituurpan op 180 ℃
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Ingrediënten

- Diamant om in te frituren
- Ontpitte groene olijven (mag met vulling)
- 3 eetlepels bloem
- 1 eiwit
- 3 eetlepels paneermeel

Bereiden

Klop in een kommetje het ei los. Wentel de olijfjes eerst in de bloem daarna in het kommetje met losgeklopt ei, en wentel ze daarna door de paneermeel. Herhaal dit een aantal keer totdat de olijfjes volledig bedekt zijn. Vul de frituurpan met Diamant. Frituur de olijven een aantal minuten tot het korstje goudbruin is. Laat de olijven enkele minuten uitlekken op keukenpapier zodat overige Diamant geabsorbeerd kan worden.

Tip: het is ook lekker om door het paneermeel wat Italiaanse kruiden te mengen – dat maakt de gefrituurde olijven nog lekkerder!

 

olijven_recept3  olijven_ingredient