aardbei

Aardige gefrituurde aardbei

Voeg aan de pannenkoekenmix melk toe en roer goed. Dompel de aardbeien in het beslag en verhit Diamant om in te frituren tot 175 graden in een frietpan. Frituur de aardbeien een paar minuten  tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en rol alle gefrituurde aardbeien in de poedersuiker. Serveer de gefrituurde aardbeien met […]

Recepten

Gefrituurde Oreo koekjes

Koekjes om je vingers bij af te likken
Schermafbeelding 2013-05-24 om 09.14.28
  • 2 personen
  • 10 min
  • Frituurpan op 180 ℃
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...

Ingrediënten

Diamant om in te frituren
Een pak Oreo koekjes
4 eieren
260 gram bloem

Bereiden

Doe de bloem in een mengkom. Doe de eieren bij de bloem in de mengkom. Doe de melk bij de bloem en de eieren in de mengkom.

Mix het pannenkoekenbeslag totdat alle ingrediënten goed vermengd zijn en alle klontjes eruit zijn. Vul nu de pan met Diamant doe er wel genoeg olie in zodat de Oreo koekjes helemaal kunnen onderdompelen in de olie.

Dompel de Oreo koekje in het pannenkoeken beslag, dompel er ze maar lekker goed in zodat de koekjes helemaal goed bedekt zijn met het beslag. Je kunt ze er ook even in laten liggen. Als de olie goed op temperatuur is, kan de je Oreo koekjes uit het beslag halen en in de olie laten glijden. Frituur ongeveer 2 minuten in de Diamant. Haal de Oreo’s nu met bijvoorbeeld een soeplepel uit de Diamant, en laat eerst even de overtollige olie ervan af lekken.

Leg de gefrituurde Oreo koekjes nog even op een servet, zodat de rest van de olie ook nog wat geabsorbeerd wordt. Lekker met poedersuiker en vanille ijs!

Oreos1