Schermafbeelding 2013-05-24 om 09.19.16

Gefrituurde Asperges

Eieren splitsen. In schaal glad beslag roeren van dooiers, bloem, bier en mespunt zout. Beslag afgedekt op koele plek kwartier laten rusten. Asperges schoonmaken, halveren en in de lengte doorsnijden. In kom mayonaise en mosterd door elkaar roeren. Frituurolie verhitten tot 180“C, oven voorverwarmen tot 100“C. In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen. Eiwitschuim luchtig door beslag spatelen. […]

Recepten

Gefrituurde Oreo koekjes

Koekjes om je vingers bij af te likken
Schermafbeelding 2013-05-24 om 09.14.28
  • 2 personen
  • 10 min
  • Frituurpan op 180 ℃
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...

Ingrediënten

Diamant om in te frituren
Een pak Oreo koekjes
4 eieren
260 gram bloem

Bereiden

Doe de bloem in een mengkom. Doe de eieren bij de bloem in de mengkom. Doe de melk bij de bloem en de eieren in de mengkom.

Mix het pannenkoekenbeslag totdat alle ingrediënten goed vermengd zijn en alle klontjes eruit zijn. Vul nu de pan met Diamant doe er wel genoeg olie in zodat de Oreo koekjes helemaal kunnen onderdompelen in de olie.

Dompel de Oreo koekje in het pannenkoeken beslag, dompel er ze maar lekker goed in zodat de koekjes helemaal goed bedekt zijn met het beslag. Je kunt ze er ook even in laten liggen. Als de olie goed op temperatuur is, kan de je Oreo koekjes uit het beslag halen en in de olie laten glijden. Frituur ongeveer 2 minuten in de Diamant. Haal de Oreo’s nu met bijvoorbeeld een soeplepel uit de Diamant, en laat eerst even de overtollige olie ervan af lekken.

Leg de gefrituurde Oreo koekjes nog even op een servet, zodat de rest van de olie ook nog wat geabsorbeerd wordt. Lekker met poedersuiker en vanille ijs!

Oreos1