Chef Eric Hara of Davidburke & Donatella - New York, NY

Tempura

Breng een grote pan met ruim water aan de kook. Kook de bloemkool in 10 min., de sperziebonen in 8 minuten en de broccoli in 4 minuten beetgaar. Spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken op keukenpapier. Splits de eieren en klop de eidooiers met een garde met 350 ml koud water in een […]

Recepten

Gefrituurde Samosa

Screen shot 2013-03-20 at 4.04.01 PM
  • 8 personen
  • 30 min, Wachten 5 min
  • Frituurpan op 175 ℃
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Ingrediënten

- Diamant om in te frituren
- 5 vellen filodeeg uit de vriezer
- Zakje Mexicaanse kruidenmelange
- Klein blikje tonijn, uitgelekt
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 kleine rode ui, gesnipperd
- 2 tl masala, kerriepoeder kan ook
- 1/2 rode peper
- 1 aardappel, in kleine blokjes

Bereiden

Verhit een wok of koekenpan en fruit ui en knoflook, voeg de kleine blokjes aardappel toe en bak op hoog vuur, voeg het halve pepertje (zonder pitjes) en masala toe en laat even sudderen, tot aardappel bijna gaar is. Breng op smaak met snufje zout. Voeg tonijn en Mexicaanse kruidenmelange toe en schep goed om.Laat het mengsel wat afkoelen.

Verdeel op ieder plakje filodeeg een lepel tonijn-groente mengsel, vouw de pakketjes dicht, druk de randjes goed aan. Verhit Diamant om in te frituren tot 175 graden in een frietpan.Frituur de flapjes in een paar minuten lichtbruin en krokant.

Lekker met een pittige chutney of gewone tomatenketchup.