Diamant_post_rookworst

Gefrituurde rookworst

Bereiding: Klop een ei los in een kommetje en voeg wat koud water en een mespuntje zout toe. Voeg hierna de bloem toe en klop deze door het mengsel heen. Dompel de rookworst in het beslag. Vul de frituurpan met Diamant en verwarm tot 180 ┬░C. Plaats de rookworst voorzichtig in de frituur. Frituur hem […]

Recepten

Speciale oliebollen

Zoete_oosterse_Oliebollen
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Ingredi├źnten

100 gr gedroogde dadels
100 gr gedroogde vijgen
1 pak oliebollenmix
snuf zout
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel komijn
1/2 theelepel kardamon
50 gr pijnboompitten
vloeibare honing

Bereiden

Snijd de dadels en de vijgen in stukjes. Mix de oliebollenmix met 5 dl water, het zout en de specerijen tot een glad beslag. Roer vervolgens de vijgen, de dadels en de pijnboompitten er doorheen. Dek de kom af met een natte doek of plasticfolie. Laat het beslag gedurende een uurtje rijzen op een tochtvrije plek.

Verhit de Diamant en schep met een ijsboltang bolletjes beslag in de olie, bak ze goudbruin en gaar, laat ze uitlekker op keukenpapier
seveer de bolletjes met honing. Smakelijk!
Zoete_oosterse_Oliebollen