Pangasiusfilet_zondertekst

Gefrituurde Pangasius

Bestrooi de pangasius filet met wat peper en zout. Splits twee eieren in een kommetje en klop de eieren los. Zet vervolgens een bordje klaar met bloem en een met paneermeel. Wentel de pangasius filet door de bloem, daarna door het losgeklopt ei en tot slot door het paneermeel. Herhaal dit een aantal keer voor […]

Recepten

Kipnuggets, maar dan zelfgemaakt!

post4.1
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Ingrediënten

(2 – 3 personen)
Diamant om in te frituren
1 kipfilet à 200 gram
1 schaaltje met bloem (zo’n 150 gram)
1 theelepel uipoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 losgeklopt ei
1 schaaltje met cornflakes
peper en zout

Bereiden

Dep de kipfilet droog met een stukje keukenrol en snijd hem vervolgens in blokjes van ongeveer 2 centimeter groot.

Doe de uipoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder en een hoeveelheid peper en zout naar wens bij de bloem en schep dit even goed om.

Stamp het bakje met cornflakes tot er een soort gruis ontstaat.

Wentel een stukje kipfilet door de bloem, vervolgens door het losgeklopt ei en daarna door de fijngestampte cornflakes.

Herhaal deze stap vervolgens voor hetzelfde stukje kip. Iedere kipnugget wordt dus twee keer gewenteld.

Herhaal dit bij alle stukjes kipfilet zodat ze allemaal zijn voorzien van een dubbele paneer laag.

Verwarm de frituurplan met Diamant naar 175°C

Frituur de kipnuggets zo’n 5 minuten in de hete olie tot ze bruin beginnen te kleuren en lekker krokant zijn.