recept_zondertekst

Gefrituurde mars

Leg de Marsreep voordat je begint een uurtje in de diepvries. Maak hierna beslag door melk, bloem, ei en een de olie te mengen tot een glad beslag. Vul de frituurpan met Diamant zodat de marsreepjes helemaal ondergedompeld kunnen worden. Dompel de marsreepjes in het beslag zodat ze helemaal bedekt zijn en frituur ze hierna […]

Recepten

Kipnuggets, maar dan zelfgemaakt!

post4.1
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Ingrediënten

(2 – 3 personen)
Diamant om in te frituren
1 kipfilet à 200 gram
1 schaaltje met bloem (zo’n 150 gram)
1 theelepel uipoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 losgeklopt ei
1 schaaltje met cornflakes
peper en zout

Bereiden

Dep de kipfilet droog met een stukje keukenrol en snijd hem vervolgens in blokjes van ongeveer 2 centimeter groot.

Doe de uipoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder en een hoeveelheid peper en zout naar wens bij de bloem en schep dit even goed om.

Stamp het bakje met cornflakes tot er een soort gruis ontstaat.

Wentel een stukje kipfilet door de bloem, vervolgens door het losgeklopt ei en daarna door de fijngestampte cornflakes.

Herhaal deze stap vervolgens voor hetzelfde stukje kip. Iedere kipnugget wordt dus twee keer gewenteld.

Herhaal dit bij alle stukjes kipfilet zodat ze allemaal zijn voorzien van een dubbele paneer laag.

Verwarm de frituurplan met Diamant naar 175°C

Frituur de kipnuggets zo’n 5 minuten in de hete olie tot ze bruin beginnen te kleuren en lekker krokant zijn.