Bereidingstijd 35 minuten
Aantal 2 personen

Ingredienten

  • (2 – 3 personen)
  • Diamant om in te frituren
  • 1 kipfilet à 200 gram
  • 1 schaaltje met bloem (zo’n 150 gram)
  • 1 theelepel uipoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 schaaltje met cornflakes
  • peper en zout

Bereiden

  • Dep de kipfilet droog met een stukje keukenrol en snijd hem vervolgens in blokjes van ongeveer 2 centimeter groot.
  • Doe de uipoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder en een hoeveelheid peper en zout naar wens bij de bloem en schep dit even goed om.
  • Stamp het bakje met cornflakes tot er een soort gruis ontstaat.
  • Wentel een stukje kipfilet door de bloem, vervolgens door het losgeklopt ei en daarna door de fijngestampte cornflakes.
  • Herhaal deze stap vervolgens voor hetzelfde stukje kip. Iedere kipnugget wordt dus twee keer gewenteld.
  • Herhaal dit bij alle stukjes kipfilet zodat ze allemaal zijn voorzien van een dubbele paneer laag.
  • Verwarm de frituurplan met Diamant naar 175°C
  • Frituur de kipnuggets zo’n 5 minuten in de hete olie tot ze bruin beginnen te kleuren en lekker krokant zijn.