Pepernoten_zondertekst

Gefrituurde pepernoten

Leg de pepernoten klaar op een schaaltje. Maak het pannenkoekenbeslag klaar en schenk het in een kommetje. Dompel de pepernoten een voor een in het pannenkoekenbeslag. Vul de frituurpan met Diamant en verwarm tot 180 ┬░C. Stop de pepernoten een voor een voorzichtig in de frituur. Frituur ze circa 2 minuten. Leg de gefrituurde pepernoten […]

Recepten

Een speciaal recept op Nationale Gehaktdag!

diam
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...

Ingredi├źnten

Diamant om in te frituren - 500 gram gehakt - Handje vol verse peterselie - Twee teentjes knoflook - Snufje peper en zout - Snufje komijn - Paneermeel - Kleine witte ui - Twee eitjes -

Bereiden

Doe het gehakt in een grote kom.
Voeg hier wat verse peterselie, knoflook, peper en zout, een snufje komijn en paneermeel aan toe.
Meng dit geheel goed door elkaar.

Voeg hiernaast wat klein gesneden uien en een eitje toe aan het mengsel.
Meng het geheel nogmaals goed door elkaar.

Verdeel het mengel hierna in gelijke delen en kneed het in de vorm van een gehaktstaaf.
Leg de staafjes hierna een uurtje in de koelkast zodat ze een beetje kunnen opstijven.
Haal de gehaktstaafjes hierna door het bloem en een losgeklopt eitje.

Tot slot wat paneermeel voor een lekker krokant korstje.

Schenk de Diamant in de frituurpan en verwarm deze tot 170 graden.

Frituur de staafjes circa 7 minuten op 170 graden.

Haal de gehaktstaafjes uit de frituur en laat deze op keukenpapier uitlekken.
Heerlijk als snack bij de frietjes!