Bereidingstijd 30 minuten
Aantal 10 personen

Ingredienten

  • Diamant om in te frituren
  • 250 gr fijngesneden mals gekookt rundvlees
  • 75 gr boter
  • 100 gr bloem
  • 2 eidooiers
  • 1 dl room
  • 3 theel/ selderijzout
  • 5 dl vleesbouillon
  • cayennepeper. nootmuskaat
  • ornaje paneermeel (te koop bij de slager)
  • 4 gr gelatine

Bereiden

  • Smelt de boter en roer er de bloem door tot een roux.
  • Voeg langzaam de bouillon er bij en laat het flink koken.
  • Week de gelatine en knijp het water er uit en roer dit door de saus. Doe de citroensap en de kruiden er bij. Voeg het fijngesneden vlees er aan toe. Breng aan de kook en neem het direct van het vuur.
  • Meng de eidooiers met de room. Roer nu het eiroommengsel door de vulling.
  • Olie een bakplaat in en giet het mengsel er op. Laak enkele uren rusten in de koelkast.
  • Klop het eiwit los met wat olie. Snij het opgesteven mengsel in kleine stukjes. Rol het in eiwit en vervolgens door de paneermeel.
  • Frituur de bitterballen in de Diamant op 175 graden ca. 5 minuten.