Categorie Hartige gerechten
Bereidingstijd 30 minuten
Aantal 2 personen

Ingredienten

  • Diamant frituurolie
  • 300 g bloemkool, in roosjes
  • 200 g sperziebonen, schoongemaakt
  • 300 g broccoli, in roosjes
  • 3 eieren
  • 2 el maïzena, gezeefd
  • 225 g bloem, gezeefd

Bereidingswijze

  • Breng een grote pan met ruim water aan de kook. Kook de bloemkool in 10 min., de sperziebonen in 8 minuten en de broccoli in 4 minuten beetgaar. Spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Splits de eieren en klop de eidooiers met een garde met 350 ml koud water in een kom luchtig. Spatel de maïzena, bloem en 1 tl zout erdoor. Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel voorzichtig door het beslag.
  • Verhit Diamant om in te frituren tot maximaal 175ºC in een pan met dikke bodem of friteuse. Haal de groenten in kleine porties door het beslag en frituur in 2 min. lichtbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Tip: Lekker met een stukje vis erbij