diam

Een speciaal recept op Nationale Gehaktdag!

Doe het gehakt in een grote kom. Voeg hier wat verse peterselie, knoflook, peper en zout, een snufje komijn en paneermeel aan toe. Meng dit geheel goed door elkaar. Voeg hiernaast wat klein gesneden uien en een eitje toe aan het mengsel. Meng het geheel nogmaals goed door elkaar. Verdeel het mengel hierna in gelijke […]

Recepten

Tempura

Chef Eric Hara of Davidburke & Donatella - New York, NY
  • 2 personen
  • 30 min, Wachten 2 min
  • Frituurpan op 175 ℃
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Ingrediënten

- Diamant om in te frituren
- 300 g bloemkool, in roosjes
- 200 g sperziebonen, schoongemaakt
- 300 g broccoli, in roosjes
- 3 eieren
- 2 el maizena, gezeefd
- 225 g bloem, gezeefd

Bereiden

Breng een grote pan met ruim water aan de kook. Kook de bloemkool in 10 min., de sperziebonen in 8 minuten en de broccoli in 4 minuten beetgaar. Spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken op keukenpapier.

Splits de eieren en klop de eidooiers met een garde met 350 ml koud water in een kom luchtig. Spatel de maizena, bloem en 1 tl zout erdoor. Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel voorzichtig door het beslag.

Verhit Diamant om in te frituren tot 175 graden in een frietpan. Haal de groenten in kleine porties door het beslag en frituur in 2 min. lichtbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.