Diamant_post_rookworst

Gefrituurde rookworst

Bereiding: Klop een ei los in een kommetje en voeg wat koud water en een mespuntje zout toe. Voeg hierna de bloem toe en klop deze door het mengsel heen. Dompel de rookworst in het beslag. Vul de frituurpan met Diamant en verwarm tot 180 °C. Plaats de rookworst voorzichtig in de frituur. Frituur hem […]

Recepten

Tempura

Chef Eric Hara of Davidburke & Donatella - New York, NY
  • 2 personen
  • 30 min, Wachten 2 min
  • Frituurpan op 175 ℃
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Ingrediënten

- Diamant om in te frituren
- 300 g bloemkool, in roosjes
- 200 g sperziebonen, schoongemaakt
- 300 g broccoli, in roosjes
- 3 eieren
- 2 el maizena, gezeefd
- 225 g bloem, gezeefd

Bereiden

Breng een grote pan met ruim water aan de kook. Kook de bloemkool in 10 min., de sperziebonen in 8 minuten en de broccoli in 4 minuten beetgaar. Spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken op keukenpapier.

Splits de eieren en klop de eidooiers met een garde met 350 ml koud water in een kom luchtig. Spatel de maizena, bloem en 1 tl zout erdoor. Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel voorzichtig door het beslag.

Verhit Diamant om in te frituren tot 175 graden in een frietpan. Haal de groenten in kleine porties door het beslag en frituur in 2 min. lichtbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.