Schermafbeelding 2013-04-19 om 10.49.19

Gefrituurde Gamba’s in bierbeslag

Dep de garnalen droog en verwijder eventueel de zwarte ader aan de rugkant. Meng in een kom bloem, bakpoeder, zout en cayennepeper. Roer er 1 eetl olie en zoveel bier door, dat een crèmig beslag wordt verkregen. Laat het 30 minuten op een warme plaats staan. Voeg de geplette knoflook toe en bak tot de […]

Recepten

Tempura

Chef Eric Hara of Davidburke & Donatella - New York, NY
  • 2 personen
  • 30 min, Wachten 2 min
  • Frituurpan op 175 ℃
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Ingrediënten

- Diamant om in te frituren
- 300 g bloemkool, in roosjes
- 200 g sperziebonen, schoongemaakt
- 300 g broccoli, in roosjes
- 3 eieren
- 2 el maizena, gezeefd
- 225 g bloem, gezeefd

Bereiden

Breng een grote pan met ruim water aan de kook. Kook de bloemkool in 10 min., de sperziebonen in 8 minuten en de broccoli in 4 minuten beetgaar. Spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken op keukenpapier.

Splits de eieren en klop de eidooiers met een garde met 350 ml koud water in een kom luchtig. Spatel de maizena, bloem en 1 tl zout erdoor. Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel voorzichtig door het beslag.

Verhit Diamant om in te frituren tot 175 graden in een frietpan. Haal de groenten in kleine porties door het beslag en frituur in 2 min. lichtbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.