Schermafbeelding 2013-04-19 om 10.49.19

Gefrituurde Gamba’s in bierbeslag

Dep de garnalen droog en verwijder eventueel de zwarte ader aan de rugkant. Meng in een kom bloem, bakpoeder, zout en cayennepeper. Roer er 1 eetl olie en zoveel bier door, dat een crèmig beslag wordt verkregen. Laat het 30 minuten op een warme plaats staan. Voeg de geplette knoflook toe en bak tot de […]

Recepten

Thaise visballetjes

thaisevisballen
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...Loading...

Ingrediënten

(25 stuks)
Diamant om in te frituren
450 g kabeljauwfilet
2 rode pepers
2 teentjes knoflook
2 cm verse gemberwortel
1½ tl serehpoeder
2 eetlepels Thaise vissaus
1 ei
3 el geraspte kokos (zakje a 125 g)
1 el maizena

Bereiden

Snijd de kabeljauwfilet in stukjes.

Halveer de pepers en verwijder de zaadjes.

Pel de knoflook en snijd ze in plakjes. Schil de gemberwortel en snijd ook deze in stukjes.

Doe de pepers, knoflook, gember, serehpoeder en de vissaus in de keukenmachine. Meng het geheel tot het een puree is.

Voeg de vis, het ei, de kokos en de maizena toe en zet en meng het tot één grote massa.

Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

Verhit de frituurpan tot 175C.

Draai van het vismengels met natte handpalmen ongeveer 25 balletjes. Doe de visballetjes met ongeveer 6 tegelijk in de frituur. Haal ze uit de pan als ze goudbruin en krokant zijn.

Laat de balletjes uitlekken op keukpapier.

Lekker met Thaise chilisaus.