Categorie Verse Friet & aardappelrecepten
Bereidingstijd 15 minuten

Ingredienten

  • Diamant frituurolie
  • Patataardappels
Voor het kruidenzout:
  • 1 el milde gerookte-paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tl zout
  • Vetvrijpapier
  • Satéprikkers

Bereidingswijze

  • Schil de aardappels en bewerk ze met een Twister snijder.
  • Was ze goed en droog ze goed af.
  • Rijg ze aan een satéprikker. Zorg ervoor dat er ruimte tussen iedere draai zit wanneer je de aardappel oprijgt. De aardappel bakt dan extra knapperig
  • Verhit de frituurolie in een pan tot 140ºC
  • Leg maximaal 2 Tornado’s in de frituurolie en bak ze 2 à 3 minuten. Laat ze uitlekken op vetvrijpapier.
  • Laat ze afkoelen (ongeveer 30 minuten)
  • Verhit de olie tot maximaal 175ºC. Bak de Tornado’s weer zo’n 2 à 3 minuten.
  • Meng paprikapoeder met knoflookpoeder en zout om het kruidenzout te maken.
  • Laat de chips uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met het kruidenzout.