Categorie Borrelhapjes
Bereidingstijd 30 minuten
Aantal 4 personen

Ingredienten

  • Diamant Frituurolie
  • 12 stuks Loempia vellen
  • 150 gram Half om half gehakt
  • 100 gram Shiitake paddenstoelen
  • 50 gram Geraspte wortel
  • 2 eetlepels Sojasaus
  • 1 theelepel Sesamolie
  • 2 eetlepels Hoisinsaus

Bereiden

  • Ontdooi de loempia vellen en hak de shiitake paddenstoelen in kleine stukjes.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het gehakt met de stukjes shiitake 2
    minuten op hoog vuur, totdat het gehakt half gaar is. Meng het gehakt met de sojasaus,
    de sesamolie en de chilipoeder. Meng er als laatste de geraspte wortel door.
  • Vul de loempia vellen met het mengsel en rol dicht tot een loempia ontstaat.
  • Verhit de frituurpan met Diamant (Golden Crisp) Frituurolie tot 175 graden Celsius en frituur de loempia’s tot ze goudbruin zijn.
  • Serveer de knapperige loempia’s met de Hoisinsaus.
  • Tip: Serveer de knapperige loempia’s met een kikkererwtensalade om er een complete maaltijd van te maken.