Diamant_kaasstengels_recept

Zelfgemaakte kaasstengels

Gebruik steeds twee vellen filodeeg voor één kaasstengel. Leg deze twee vellen precies op elkaar zodat je 8 dikkere vellen krijgt. Bestrooi één zijde met een dunne streep rozemarijn. Verdeel naast de streep rozemarijn een theelepel geitenkaas over de gehele lengte. Strooi er eventueel wat chilipeper over als je iets meer bite wilt geven aan […]

Recepten

Oranje bitterballen

Oranje_Bitterballen_2
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Ingrediënten

- Diamant om in te frituren
- 250 gr fijngesneden mals gekookt rundvlees
- 75 gr boter
- 100 gr bloem
- 2 eidooiers
- 1 dl room
- 3 theel/ selderijzout
- 5 dl vleesbouillon
- cayennepeper. nootmuskaat
- ornaje paneermeel (te koop bij de slager)
- 4 gr gelatine

Bereiden

Smelt de boter en roer er de bloem door tot een roux. Voeg langzaam de bouillon er bij en laat het flink koken. Week de gelatine en knijp het water er uit en roer dit door de saus. Doe de citroensap en de kruiden er bij. Voeg het fijngesneden vlees er aan toe. Breng aan de kook en neem het direct van het vuur. Meng de eidooiers met de room. Roer nu het eiroommengsel door de vulling. Olie een bakplaat in en giet het mengsel er op. Laak enkele uren rusten in de koelkast. Klop het eiwit los met wat olie. Snij het opgesteven mengsel in kleine stukjes. Rol het in eiwit en vervolgens door de paneermeel. Frituur de bitterballen in de Diamant op 175 graden ca. 5 minuten.

Oranje_Bitterballen