De lekkerste recepten



Nieuwe recepten

Krakend verse kipbites met mango dip

Krakend verse kipbites met mango dip

Verwarm de Diamant frituurolie voor op 175 graden. Doe de bloem in een kom met de peper en zout. Haal eerst de stukjes kip door het bloem mengsel, haal ze vervolgens door het losgeklopte ei…

De lekkerste eigengemaakte verse friet

De lekkerste eigengemaakte verse friet

Schil de aardappelen. Snij ze daarna in staafjes van ongeveer 1 bij 1 cm dik en spoel deze af in water. Even laten uitlekken en dep ze droog met een (schone) keukendoek. Verhit Diamant om in…

Verse Friet & aardappelrecepten

Frietjes met kaassaus

Frietjes met kaassaus

Spoel de aardappels schoon. Snijd de aardappels in grote grove stukken in de lengte. Hierna kun je ervoor kiezen om dunne of dikke frietjes te snijden. Spoel de frietjes nogmaals af en laat ze drogen op…

De lekkerste eigengemaakte verse friet

De lekkerste eigengemaakte verse friet

Schil de aardappelen. Snij ze daarna in staafjes van ongeveer 1 bij 1 cm dik en spoel deze af in water. Even laten uitlekken en dep ze droog met een (schone) keukendoek. Verhit Diamant om in…

Aardappel tornado’s

Aardappel tornado’s

Schil de aardappels en bewerk ze met de Twister snijder. Zorg ervoor dat er ruimte tussen iedere draai zit wanneer je de aardappel oprijgt. De aardappel bakt dan extra knapperig. Zo kun je iedere draai…

Borrelhapjes

Krakend verse kipbites met mango dip

Krakend verse kipbites met mango dip

Verwarm de Diamant frituurolie voor op 175 graden. Doe de bloem in een kom met de peper en zout. Haal eerst de stukjes kip door het bloem mengsel, haal ze vervolgens door het losgeklopte ei…

Vietnamese loempia’s

Vietnamese loempia’s

Week de glasnoedels volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel het af met koud water en laat ze goed uitlekken. Snijd de glasnoedels (rijstvermicelli) in kleine stukjes van 2 cm. Maal de kipdijfilet fijn in een keukenmachine of…

Garnalenbitterballen

Garnalenbitterballen

Smelt de boter in een pan en voeg hier de bloem aan toe. Bak de bloem 5 minuten op laag vuur mee en zorg ervoor dat hij niet bruin kleurt. Schenk vervolgens de visbouillon en…

Knapperige loempia’s met Oosters gehakt

Knapperige loempia’s met Oosters gehakt

Ontdooi de loempia vellen en hak de shiitake paddenstoelen in kleine stukjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het gehakt met de stukjes shiitake 2 minuten op hoog vuur, totdat het gehakt…

Kipnuggets, maar dan zelfgemaakt!

Kipnuggets, maar dan zelfgemaakt!

Dep de kipfilet droog met een stukje keukenrol en snijd hem vervolgens in blokjes van ongeveer 2 centimeter groot. Doe de uipoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder en een hoeveelheid peper en zout naar wens bij de bloem…

Gefrituurde Samosa

Gefrituurde Samosa

Verhit een wok of koekenpan en fruit ui en knoflook, voeg de kleine blokjes aardappel toe en bak op hoog vuur, voeg het halve pepertje (zonder pitjes) en masala toe en laat even sudderen, tot…

Gefrituurde Gamba’s in bierbeslag

Gefrituurde Gamba’s in bierbeslag

Dep de garnalen droog en verwijder eventueel de zwarte ader aan de rugkant. Meng in een kom bloem, bakpoeder, zout en cayennepeper. Roer er 1 eetl olie en zoveel bier door, dat een crèmig beslag…

Zelfgemaakte kaasstengels

Zelfgemaakte kaasstengels

Gebruik steeds twee vellen filodeeg voor één kaasstengel. Leg deze twee vellen precies op elkaar zodat je 8 dikkere vellen krijgt. Bestrooi één zijde met een dunne streep rozemarijn. Verdeel naast de streep rozemarijn een…

Gefrituurde aardappel-kaasballetjes

Gefrituurde aardappel-kaasballetjes

Kook de aardappelen gaar en bereid met boter en melk een stevige puree. Splits het ei en meng de dooier met fijngeknipte peterselie door de puree. Roer het eiwit met 1 eetlepel water los. Kneed…

Oranje bitterballen

Oranje bitterballen

Smelt de boter en roer er de bloem door tot een roux. Voeg langzaam de bouillon er bij en laat het flink koken. Week de gelatine en knijp het water er uit en roer dit…

Hartige gerechten

Pittige maiskoekjes

Pittige maiskoekjes

Pel en snipper de knoflook, snijd de bosui in ringen en pers het sap uit de limoen. Hak de selderij en de chilipeper fijn. Kluts het ei en meng de maïs met het zelfrijzend bakmeel.…

Pappadums met zalm en wasabimayonaise

Pappadums met zalm en wasabimayonaise

Snijd de zalmfilet in blokjes van 1 cm en marineer met de sojasaus. Meng de mayonaise met de wasabipasta. Scheid het eigeel van het eiwit. Klop het eiwit los en meng met de bloem, 80…

Knapperige citroen kipdrumsticks

Knapperige citroen kipdrumsticks

Verwarm de frituurpan tot 180 graden. Dep de kipdrumsticks droog met een vel keukenpapier. Kluts het ei met de melk. Hak de basilicum fijn en rasp de schil van de citroen. Meng een snuf zeezout,…

Club sandwich met krokante kip en uienringen

Club sandwich met krokante kip en uienringen

Snijd de kipfilet, de tomaten en de avocado in plakken. Snijd de uien in ringen en klop het ei los. Rooster de sneetjes brood en bak de bacon krokant in een hete koekenpan. Meng de…

Taco’s met gefrituurde avocado

Taco’s met gefrituurde avocado

Schil de avocado’s, verwijder de pit en snijd in gelijke parten. Schil de mango, verwijder de pit en snijd in stukken. Snijd de rode kool zeer fijn. Snijd de tomaten doormidden, verwijder de zaadlijsten en…

Gefrituurde Pangasius

Gefrituurde Pangasius

Bestrooi de pangasius filet met wat peper en zout. Splits twee eieren in een kommetje en klop de eieren los. Zet vervolgens een bordje klaar met bloem en een met paneermeel. Wentel de pangasius filet…

Tempura

Tempura

Breng een grote pan met ruim water aan de kook. Kook de bloemkool in 10 min., de sperziebonen in 8 minuten en de broccoli in 4 minuten beetgaar. Spoel af onder koud stromend water. Laat…

Zoete gerechten

Spaanse churros

Spaanse churros

Verwarm in een steelpan het water met daarin de suiker, boter en een snufje zout. Roer regelmatig door. Als de boter gesmolten is doe je de bloem erbij en roer dit door. Roer net zo…

Gefrituurde donut balletjes

Gefrituurde donut balletjes

Smelt de boter. Meng de bloem, bakpoeder en het zout in een kleine kom. Hak de pistachenoten fijn. Mix in een ander kom de melk, de karnemelk en de suiker en voeg vervolgens de gesmolten…

Gefrituurde Cheesecake

Gefrituurde Cheesecake

Schenk de Diamant in de frituurpan en verwarm deze op 175 graden. Snijd de cheesecake in kleine stukjes. Maak het pannenkoekenbeslag in een grote kom zoals aangegeven op het pak.  Mix het pannenkoekenbeslag totdat alle ingrediënten…

Gefrituurde Kaneelstrips

Gefrituurde Kaneelstrips

Schenk de Diamant olie in de frituurpan en verwarm deze op 175 graden. Snijd de tortilla wraps in lange strips. Leg een bord klaar en stooi daar 2/3e deel suiker en 1/3e deel kaneelpoeder op.…

Gefrituurde banaan

Gefrituurde banaan

Schil de banaan en snijd de banaan in schijfjes. Maak het beslag door aan de pannenkoekenmix 1/2 kopje melk toe te voegen en roer goed. Besprenkel de  schijfjes  banaan met citroensap. Dompel de schijfjes een aantal…

Aardige gefrituurde aardbei

Aardige gefrituurde aardbei

Voeg aan de pannenkoekenmix melk toe en roer goed. Dompel de aardbeien in het beslag en verhit Diamant om in te frituren tot 175 graden in een frietpan. Frituur de aardbeien een paar minuten  tot…

Gefrituurde appelschijven

Gefrituurde appelschijven

Begin met het splitsen van de eieren en klop de dooiers los in een kom met een garde. Meng de bloem samen met de losgeklopte dooiers, witte wijn, olijfolie en klop het tot een glad beslag.…

Gefrituurde Kaneel Churros

Gefrituurde Kaneel Churros

Verhit in een steelpan 150 ml water met de suiker, de boter en een mespunt zout. Voeg, als de boter gesmolten is, in 1 keer de bloem erbij. Roer net zo lang tot het deeg…

Oliebollen & Appelbeignets

Basisrecept Appelbeignets

Basisrecept Appelbeignets

De beste appelbeignets bak je natuurlijk zelf! Verhit de olie in een frituurpan tot 175 graden. Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd ze in dikke plakken. Strooi er suiker en kaneel over.…

Basisrecept Oliebol

Basisrecept Oliebol

De allerbeste bollen bak je natuurlijk zelf! Laat de rozijnen en krenten een uurtje weken en haal ze door een zeef. Meng water en bier in beslagkom, doe de gist erbij en roer goed. Doe…