Categorie Hartige gerechten

Ingredienten

  • 400 gram Zoete aardappelfrietjes
  • 250 gram Kippendijfilet
  • 1 eetlepel Shoarmakruiden
  • 100 gram IJsbergsla
  • 4 stuks Trostomaten
  • 1/2 Komkommer
  • 150 gram Geraspte kaas
  • 3 eetlepels Mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 theelepels
  • Harissapasta
  • 1 fles Diamant Frituurolie Friet & Snacks

Bereidingswijze

  • Dep de zoete aardappelfrietjes droog en wentel door de maizena. Snijd de kippendijfilet in kleine blokjes, de tomaat in plakjes en de komkommer in reepjes.
  • Meng de kippendijfiletblokjes met de shoarmakruiden, een scheutje olijfolie en een beetje zout en laat kort marineren.
  • Schenk een laagje Diamant Frituurolie Friet & Snacks (5 cm) in een pan met dikke bodem en verhit dit tot 180 °C.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kippendijfiletblokjes in 8 minuten rondom gaar en goudbruin.
  • Frituur de zoete aardappelfrietjes in de hete olie in 6-8 minuten gaar en goudbruin, laat ze vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Meng ondertussen de mayonaise met de yoghurt en de harissapasta tot een romige saus.
  • Verdeel de zoete aardappelfrietjes over kleine bakjes. Schep de kipblokjes en de ijsbergsla met rauwkost eroverheen. Strooi tot slot de geraspte kaas erover.
  • Serveer de kleintjes kapsalon met de harissasaus.