- Smelt de boter in een pan en voeg hier de bloem aan toe. Bak de bloem 5 minuten op laag vuur mee en zorg ervoor dat hij niet bruin kleurt.
- Schenk vervolgens de visbouillon en melk in de pan. Roer goed door met een garde tot een dikke ragout ontstaat. Laat de ragout een paar minuutjes zachtjes pruttelen.
- Knijp de blaadjes gelatine uit en roer deze door de warme ragout tot de gelatine volledig is opgelost.
- Klop de eidooier samen met de slagroom los en voeg ook dit toe aan de ragout.
- Roer tot slot de garnalen, mosterd en tabasco door de ragout. Breng de garnalenragout op smaak met peper en zout.
- Schenk de ragout in een ondiepe schaal, dek deze af met plasticfolie en laat de ragout een nacht in de koelkast opstijven.
- Maak de volgende dag je handen licht vochtig en vorm balletjes van de garnalenragout.
- Klop de eiwitten met de bloem op en doe de paneermeel in een schaaltje.
- Wentel de bitterballen door het ei-bloemmengsel en vervolgens door de paneermeel. Vorm de bitterballen na het paneren eventueel nog wat met je handen.
- Leg de garnalenbitterballen minimaal een uur in de vriezer zodat ze tijdens het frituren goed hun ronde vorm behouden.
- Verwarm de frituurpan met Diamant Frituurolie naar 175°C.
- Frituur de garnalenbitterballen in 5 – 6 minuten goudbruin en van binnen gaar.
Bron: OhMyFoodness.nl