Categorie Borrelhapjes

Ingredienten

  • 5 stuks Runderchipolata
  • 1 grote rol Bladerdeeg
  • 1 stuk Ei
  • 6 eetlepels Sesamzaad (mix van wit en zwart)
  • 5 gram Bieslook
  • 1 fles Diamant Frituurolie Friet & Snacks
  • + 10 satéprikkers

Bereidingswijze

  • Schenk een laagje Diamant Frituurolie Friet & Snacks (8 cm) in een pan met dikke bodem en verhit dit tot 180 °C.
  • Hak de bieslook fijn. Snijd de chipolata worstjes doormidden en het bladerdeeg over de lengte in repen.
  • Draai een reep bladerdeeg om het chipolataworstje heen en druk de uiteindes goed op elkaar. Herhaal deze stap met de overige worstjes.
  • Kluts een ei los en bestrijk het deeg ermee, besprenkel vervolgens met sesamzaad.
  • Frituur de worstenbroodjes in de hete olie in 4 minuten gaar en goudbruin, laat ze vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Serveer op een bord of schaal. Garneer de worstenbroodjes met bieslook.

Tip: : serveer met ketchup en mosterd.