Categorie Borrelhapjes
Bereidingstijd 40 minuten
Aantal 4 personen

Ingredienten

  • Diamant frituurolie
  • 12 middelgrote rauwe gamba’s
  • 60 gr bloem
  • 1 theel bakpoeder
  • Snuf zout
  • Snuf cayennepeper
  • 1/4 dl bier
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen
  • 1 eetl olie
  • Olie of boter om knoflook in te bakken
Apart
  • Knoflook dipsaus en vers citroensap

Bereidingswijze

  • Dep de garnalen droog en verwijder eventueel de zwarte ader aan de rugkant.
  • Meng in een kom bloem, bakpoeder, zout en cayennepeper.
  • Roer er 1 eetl olie en zoveel bier door, dat een crèmig beslag wordt verkregen.
  • Laat het 30 minuten op een warme plaats staan.
  • Plet een knoflook en bak deze in een pan tot de teen bruin wordt.; verwijder hem met een schuimspaan en voeg toe aan het beslag. Even doorroeren.
  • Wentel de garnalen door het beslag, schud het teveel aan beslag af.
  • Verwarm in een pan de Diamant frituurolie tot maximaal 175 ºC.
  • Bak de garnalen in kleine porties 2 à 3 minuten.
  • Laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Serveer ze warm.

Tip: Besprenkel de garnalen met vers citroensap en serveer ze met knoflook dipsaus, heerlijk!