Categorie Borrelhapjes
Bereidingstijd 30 minuten
Aantal 4 personen

Ingredienten

  • Diamant frituurolie
  • 12 stuks loempia vellen (diepvries)
  • 150 gram half-om-half gehakt
  • 100 gram shiitake paddenstoelen
  • 50 gram geraspte wortel
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 eetlepels Hoisinsaus
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels olie

Bereidingswijze

  • Ontdooi de loempia vellen en hak de shiitake paddenstoelen in kleine stukjes.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het gehakt met de stukjes shiitake
    2 minuten op hoog vuur, totdat het gehakt half gaar is. Meng het gehakt met de sojasaus,
    de sesamolie en de chilipoeder. Meng er als laatste de geraspte wortel door.
  • Vul de loempia vellen met het mengsel en rol dicht tot een loempia ontstaat.
  • Verhit de frituurpan met Diamant frituurolie tot 175ºC en frituur de loempia’s tot ze goudbruin zijn.
  • Serveer de knapperige loempia’s met de Hoisinsaus.

Tip: Serveer de knapperige loempia’s met een kikkererwtensalade om er een complete maaltijd van te maken.