Categorie Zoete gerechten

Ingredienten

  • 500 gram Bloem
  • 7 gram Gedroogde gist
  • 500 ml Melk
  • 2 eetlepels Suiker
  • 1 stuk Ei
  • 2 theelepels Kaneel
  • 1 fles Diamant Frituurolie Friet & Snacks
Pepernotenkruim
  • 150 gram Pepernoten
  • 50 gram Roomboter
Benodigdheden
  • satéprikkers

Bereidingswijze

  • Meng in een kom 100ml melk met de gist en de suiker. Laat 10 minuten staan.
  • Klop in een kom de bloem met een snuf zout, het gistmengsel, de kaneel, de resterende melk en het ei tot een glad beslag.
  • Dek de kom af met een theedoek en laat het beslag op een warme plek circa 1 uur rijzen tot het volume is verdubbeld.
  • Smelt de roomboter in een steelpannetje. Maal de pepernoten fijn in een keukenmachine en meng met de gesmolten boter tot een kruimig geheel.
  • Schenk een laagje Diamant Frituurolie Friet & Snacks (8 cm) in een pan met dikke bodem en verhit dit tot 180 °C.
  • Schep met behulp van 2 eetlepels of een ijslepel kleine balletjes beslag voorzichtig in de pan. Frituur de deegballetjes in de hete olie aan beide zijde in ongeveer 4 minuten gaar en goudbruin, laat ze vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje. Frituur ongeveer 6 deegballetjes tegelijkertijd zodat ze mooi rond blijven en luchtig worden.
  • Rijg 3 deegballetjes aan een satéprikker en garneer met de pepernotenkruim. Herhaal deze stap totdat de deegballetjes op zijn.
  • Serveer de spiezen op een mooie schaal.

Tip: Garneer met witte chocoladerasp!