- Meng in een kom 100ml melk met de gist en de suiker. Laat 10 minuten staan.
- Klop in een kom de bloem met een snuf zout, het gistmengsel, de kaneel, de resterende melk en het ei tot een glad beslag.
- Dek de kom af met een theedoek en laat het beslag op een warme plek circa 1 uur rijzen tot het volume is verdubbeld.
- Smelt de roomboter in een steelpannetje. Maal de pepernoten fijn in een keukenmachine en meng met de gesmolten boter tot een kruimig geheel.
- Schenk een laagje Diamant Frituurolie Friet & Snacks (8 cm) in een pan met dikke bodem en verhit dit tot 180 °C.
- Schep met behulp van 2 eetlepels of een ijslepel kleine balletjes beslag voorzichtig in de pan. Frituur de deegballetjes in de hete olie aan beide zijde in ongeveer 4 minuten gaar en goudbruin, laat ze vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje. Frituur ongeveer 6 deegballetjes tegelijkertijd zodat ze mooi rond blijven en luchtig worden.
- Rijg 3 deegballetjes aan een satéprikker en garneer met de pepernotenkruim. Herhaal deze stap totdat de deegballetjes op zijn.
- Serveer de spiezen op een mooie schaal.
Tip: Garneer met witte chocoladerasp!