Categorie Hartige gerechten
Bereidingstijd 15 minuten
Aantal 4 personen

Ingredienten

  • 150 gr maismeel
  • 150 gr bloem
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl zout
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • 4 tl bakpoeder
  • 350 ml volle melk
  • 4 frikandellen
  • Mayo
  • Ketchup
  • Eventueel gefrituurde uitjes om het af te toppen

Bereidingswijze

  • Ontdooi de frikandellen
  • Steek in elke frikandel een houten stokje (zoals een satéprikker of lolliestokje)
  • Meng in een kom het maïsmeel, bloem, bakpoeder, suiker, zout en peper.
  • Klop in een andere kom het ei met de melk los.
  • Voeg de mengels uit de natte en droge kommen samen en roer tot het een glad, dik beslag. Het beslag hoort vergelijkbaar te zijn met pannenkoekenbeslag of mag net iets steviger zijn.
  • Verhit frituurvet of -olie in een frituurpan tot 175–180°C.
  • Doe het beslag in een hoog glas of diepe maatbeker.
  • Doop de frikandellen aan het stokje erin, draai ze rond zodat ze helemaal bedekt zijn en haal ze in een rustig draaiende beweging weer uit het beslag.
  • Laat de frikandellen langzaam in de frituurpan zakken.
  • Frituur de frikandellen corndogs in 3–4 minuten goudbruin en krokant.
  • Haal de corndogs uit de frituurpan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer met mayo en ketchup.

Tip: spuit de saus er in strepen eroverheen, voor de echte Amerikaanse corndog-look.

Bekijk de bereidingsvideo >