Categorie Zoete gerechten
Aantal 4 personen

Ingredienten

  • Diamant frituurolie Friet & Snacks
  • 100 g bloem
  • 50 g geraspte kokosnoot
  • 50 g kristalsuiker
  • 50 ml melk
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 2 bananen
  • 200 g pure chocolade
  • 4 el discodip of andere versiersels

Bereidingswijze

  • Verwarm de frituurolie in een braadpan of frituurpan op 175°C.
  • Meng het ei met de melk in een bakje. Doe de bloem, kokosnootrasp, suiker, bakpoeder en zout in een mengkom. Meng goed.
  • Voeg dan het ei en de melk toe. Meng tot een mooi beslag.
  • Pel de bananen, snijd ze door midden en zet alle helften op een prikker (kan een satéprikker zijn, maar liever een plat stokje).
  • Haal de halve bananen door het beslag heen en frituur elk ongeveer 3 minuten met stokje en al.
  • Smelt de chocolade in de magnetron. Laat de bananen afkoelen, dip in de chocolade en besprenkel met discodip.