Categorie Borrelhapjes

Ingredienten

  • 400 gram Paddenstoelenmix
  • 100 gram Bloem
  • 150 ml Bruiswater
  • 1 eetlepel Geroosterd sesamzaad (mix van wit en zwart)
  • 4 theelepels Sesamolie
  • 1 stuk Limoen
  • 4 eetlepels Vegan mayonaise
  • 1 fles Diamant Frituurolie Friet & Snacks

Bereidingswijze

  • Meng de bloem met het bruiswater, 2 theelepels sesamolie en de sesamzaadjes tot een samenhangend beslag.
  • Schenk een laagje Diamant Frituurolie Friet & Snacks (8 cm) in een pan met dikke bodem en verhit dit tot 180 °C.
  • Haal de paddenstoelen door het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie glijden.
  • Frituur de paddenstoelen in de hete olie in ongeveer 4 minuten gaar en goudbruin, laat ze vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Meng ondertussen de mayonaise met het sap van 1/2 limoen en 2 theelepels sesamolie tot een romig sausje.
  • Verdeel de paddenstoelen over een mooie schaal en serveer met sesam-mayonaise.

Tip: Garneer met koriander.