- Snijd de bloemkool in roosjes.
- Meng de karnemelk met de Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en peper. Meng de bloemkoolroosjes met het karnemelk-mengsel zodat alles is bedekt. Laat 15 minuten marineren.
- Schenk een laagje Diamant Frituurolie Friet & Snacks (8 cm) in een pan met dikke bodem en verhit dit tot 180 °C.
- Doe de bloem samen met een snuf zout in een diep bord en haal één voor één de bloemkoolroosjes door de bloem. Doe ze vervolgens voorzichtig in de hete olie.
- Frituur de bloemkoolroosjes in de hete olie in ongeveer 6 minuten knapperig en goudbruin. Laat ze vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje. Frituur de bloemkoolroosjes niet in een keer maar verdeel in 3 batches.
- Frituur vervolgens de peterselie in de hete olie in ongeveer 1 minuut knapperig. Laat ze vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje.
- Maak de Delfts blauw dip door de blauwe kaas te verkruimelen. Pureer 2/3e met de mayonaise en de crème fraîche. Schenk ik een schaaltje en garneer met de resterende kaas.
- Serveer de bloemkool fritters op een grote schaal, garneer met de knapperige peterselie. Let de snoeptomaatjes erbij en zet het schaaltje met Delfts blauw dip ernaast.
Tip: Serveer het als een rood, wit, blauw geheel om het Songfestival te promoten!