- Snijd de kabeljauwfilet in reepjes. Pel en snipper de sjalot. Snijd de augurk in kleine blokjes en hak de dragon fijn. Rasp de schil van de citroen.
- Schenk een laagje Diamant Frituurolie Friet & Snacks (6 cm) in een pan met dikke bodem en verhit dit tot 180 °C.
- Meng de bloem met de citroenrasp en de paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper. Bedek de reepjes kabeljauwfilet met het bloemmengsel.
- Kluts de eierdooiers los in een diep bord en verdeel de panko over een ander bord. Wentel de kabeljauw één voor één door de eidooiers en vervolgens door de panko.
- Frituur de visfrietjes in de hete olie in ongeveer 6 minuten knapperig en goudbruin. Laat ze vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje. Frituur niet teveel visfrietjes tegelijkertijd maar verdeel over verschillende batches zodat de frietjes elkaar niet aanraken.
- Frituur vervolgens de kappertjes in 4 minuten knapperig en goudbruin. Laat vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje.
- Maak ondertussen de remouladesaus door de mayonaise te mengen met de augurk, de dragon, de mosterd, de sjalot en de kappertjes.
- Garneer de visfrietjes met de knapperige kappertjes en serveer met de remouladesaus.
Tip: Garneer met partjes citroen en peterselie!