Categorie Borrelhapjes

Ingredienten

  • 300 gram Gekookte quinoa
  • 2 Gekookte rode biet
  • 1 teentje Knoflook
  • 75 gram Feta
  • 1 theelepel Komijn
  • 1 Citroen
  • 1 stuks Ei
  • 150 gram Bloem
  • 150 gram Paneermeel
  • 0.5 bosje Koriander
  • 2 takjes Munt
  • 1 fles Diamant Frituurolie Friet & Snacks

Bereidingswijze

  • Pel en pers de knoflook. Hak de koriander en munt fijn. Verkruimel de feta.
  • Pureer de bieten, de knoflook, de koriander, de munt, citroenrasp- en sap (halve citroen) en het komijn tot een egale massa.
  • Roer de quinoa en de feta erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een schaal en laat opstijven in de koelkast.
  • Maak balletjes van het mengsel en laat tenminste een half uur opstijven in de vriezer.
  • Kluts het ei. Wentel de bietenballen door de bloem, vervolgens door het eimengsel en tot slot door het paneermeel.
  • Verwarm de Diamant Frituurolie Friet & Snacks tot 180 °C en frituur de bietenballen in 4 minuten goudbruin en krokant.

Tip: Serveer met een yoghurt-koriander dip.