Categorie Borrelhapjes
Bereidingstijd 20 minuten
Aantal 4 personen

Ingredienten

  • 1 kilo kippenvleugeltjes
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl mosterdpoeder
  • 1 tl zoete paprikapoeder
  • 2 tl zout

Bereidingswijze

  • Was de kippenvleugeltjes onder de kraan, dep droog. Doe ze in een grote kom. Meng het bakmeel met de knoflookpoeder, mosterdpoeder, paprikapoeder en zout in een andere kom.
  • Verhit de frituurolie in een pan met dikke bodem of friteuse. Om te checken of de olie heet genoeg is (max 175⁰ C) en je hebt geen thermometer, neem een stukje brood en doop het in de olie. Als het begint te bakken, dan is de temperatuur goed.
  • Haal de kip eerst door het bloemmengsel heen voordat je ze in de frituurolie laat zakken.
  • Frituur de kip in ongeveer 8 minuten geelbruin.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer met patat en appelmoes!