Categorie Borrelhapjes
Bereidingstijd 20 minuten
Aantal 4 personen

Ingredienten

  • 1 kilo kippenvleugeltjes
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl mosterdpoeder
  • 1 tl zoete paprikapoeder
  • 2 tl zout

Bereidingswijze

  • Was de kippenvleugeltjes onder de kraan, dep droog. Doe ze in een grote kom. Meng het bakmeel met de knoflookpoeder, mosterdpoeder, paprikapoeder en zout in een andere kom.
  • Verhit de frituurolie in een pan met dikke bodem of friteuse. Om te checken of de olie heet genoeg is (max 1750C) en je hebt geen thermometer, neem een stukje brood en doop het in de olie. Als het begint te bakken, dan is de temperatuur goed.
  • Haal de kip eerst door het bloemmengsel heen voordat je ze in de frituurolie laat zakken.
  • Frituur de kip in ongeveer 8 minuten geelbruin.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer met patat en appelmoes!