- Was de kippenvleugeltjes onder de kraan, dep droog. Doe ze in een grote kom. Meng het bakmeel met de knoflookpoeder, mosterdpoeder, paprikapoeder en zout in een andere kom.
- Verhit de frituurolie in een pan met dikke bodem of friteuse. Om te checken of de olie heet genoeg is (max 175⁰ C) en je hebt geen thermometer, neem een stukje brood en doop het in de olie. Als het begint te bakken, dan is de temperatuur goed.
- Haal de kip eerst door het bloemmengsel heen voordat je ze in de frituurolie laat zakken.
- Frituur de kip in ongeveer 8 minuten geelbruin.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
- Serveer met patat en appelmoes!
Categorie Borrelhapjes
Bereidingstijd 20 minuten
Aantal 4 personen
Ingredienten
- 1 kilo kippenvleugeltjes
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl mosterdpoeder
- 1 tl zoete paprikapoeder
- 2 tl zout